Делян Добрев иронизира твърденията, че инфлацията била привнесена: В ЕС

...
Делян Добрев иронизира твърденията, че инфлацията била привнесена: В ЕС
Коментари Харесай

Сачева за финансирането на мерките: Не със спрени кражби, г-н Петков, а със заеми

Делян Добрев иронизира изказванията, че инфлацията била привнесена: „ В Европейски Съюз е 7,5%, а в България – 14,4% “
Популизъм и една голяма безнаказаност към бъдещето, ограничения в поддръжка на инфлацията. Така от ГЕРБ дефинираха показаните през днешния ден антиинфлациони ограничения.

Кирил Петков излъгал, че за цялото си ръководство ГЕРБ са вдигнали пенсиите със 100 лева

„ През 2009 беше 140 лева, а в края на мандата беше 350 с добавката. Ние я въведохме, а те я вкарват механично в пенсиите. В дълготраен проект това ще изкриви пенсионната система “, съобщи някогашният обществен министър, а в този момент – народен представител от опозицията, Деница Сачева.

Това, че са спрели някакви обири за 10 милиарда, са неистини, акцентира тя.

Сачева напомни, че от юли по този начин или другояче предстоеше да се усилят пенсиите с 6%. „ Т.е те са договорили между тях още 4%. Българските пенсионери ще се почувстват за следващ път употребявани. Тези пари не са трайно в приходите на Национален осигурителен институт. Сега разчитат на инфлацията. Пенсиите ще би трябвало да се финансират със заеми. Не със спрени обири, господин Петков, а със заеми “, съобщи тя.

„ Целта на ограниченията не е да решат инфлацията, а рецесията в ръководството. Управляващите напряко оповестиха предизборната акция. Целта е да си купят малко политическо време. Казаха, че влизали в действие от 1 юли, само че Петков като каже „ положително утро “, гледаме къде е слънцето. Лъжат серийно и без да им мигне окото. Предстоящата акция ще коства много скъпо на българските жители, които ще платят цената “, разгласи и Тома Биков.

Делян Добрев иронизира изказванията, че инфлацията била привнесена: „ В Европейски Съюз е 7,5%, а в България – 14,4%. Сега е 2 пъти по-висока от там, а с тези ограничения може да стане и 3х повече. Еврозоната става невъзможна “, акцентира той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР