"Делтакрон е комбинация от гени на Омикрон и Делта варианта.

...
"Делтакрон е комбинация от гени на Омикрон и Делта варианта.
Коментари Харесай

Проф. Александрова: Има доказани случаи на Делтакрон в САЩ

"Делтакрон е композиция от гени на Омикрон и Делта разновидността. Коронавирусите имат един ензим, който им дава опция, когато една и съща клетка е инфектирана с два разнообразни разновидността, в потомството да се комбинират гени и на двамата "родители ". Това е нещото, което евентуално способства за появяването на нови коронавируси в прилепите. Оказва се, че това се случва при индивида, честотата не е доста висока ", изясни вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Александрова пред Bulgaria ON AIR.
Специалисти откриха първи случаи на Делтакрон в Съединени американски щати и Европа. Вариантът е открит при към 17 пациенти все още. На този декор епидемията в Китай стартира нов интервал на разгръщане.

Преди няколко дни е пристигнала информация от СЗО за потвърдени случаи на Делтакрон в Съединени американски щати и няколко страни от Европа. Омикрон е доста интензивно разпространяващ се, само че и Делта не си е отишъл, означи проф. Александрова. Добрата вест била, че няма данни за смяна в епидемиологията на този смесен вид.

Би трябвало имунитетът, който сме построили към предходни разновидности, да ни обезпечи базово равнище на отбрана, позволи вирусологът.

"Война и инфекциозни заболявания - историческият опит е посочил, че е по никакъв начин недобра композиция. Има спад на новите случаи и на смъртните случаи, само че има региони с нарастване от 22% - в региона на Китай ", уточни още проф. Александрова в "България заран ".

От СЗО са показали, че не можем да обявим цялостна победа над Ковид-19. Предупреждават също, че последствията от пандемията ще надвишават с много това, което предизвиква самият вирус.

"В последните 2 години в международен мащаб се забави диагностиката и лекуването на раковите болести в най-малко половината страни. Немалък брой хора не са имали достъп до лекуване на туберкулоза или СПИН. С 1/4 са се нараснали случаите на тревога единствено за първата година от пандемията ", сподели проф. Александрова.

По данни на СЗО и УНИЦЕФ се следи закъснение при рутинните имунизации в целия свят, най-много при полиомиелит и морбили. Нивото на имунизация през 2020 и 2021 година понижава. По думите на проф. Александрова тези пропуски би трябвало да бъдат наваксани.

"Четвъртата доза (срещу Ковид-19 - бел. ред.) няма да даде доста значителен плюс във връзка с Омикрон. В момента у нас няма рекомендация и не бих тръгнала да си поставям четвърта доза. Има лекарство, само че не трябва да считаме, че то анулира имунизацията. Антивирусните препарати би трябвало да бъдат приложени доста рано, скъпи са и имат нежелани странични резултати ", разяснява още вирусологът от Българска академия на науките.

Проф. Александрова акцентира, че туберкулозата е доста съществено заболяване с милиони нови случаи всяка година. Големият проблем са туберкулозните бактерии, които са устойчиви на лекуване с употребяваните препарати.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР