Делта вариантът се предава два пъти по-лесно в сравнение с

...
Делта вариантът се предава два пъти по-лесно в сравнение с
Коментари Харесай

Кои са по-характерните симптоми за Делта варианта на коронавируса?

Делта разновидността се предава два пъти по-лесно спрямо истинския, изолиран в Китай. В никакъв случай не трябва да има подценяване изключително в страните, в които няма задоволително имунизирани. Според специалистите този вид (индийският,бел. Ред.) е изцяло допустимо да промени хода на пандемията. Това разяснява вирусологът от Българска академия на науките проф. Радостина Александрова.
Тя изясни, че не е елементарно секвенирането генома на вирусите. Най-разпространен Делта разновидността е във Англия. Според някои специалисти клиничната картина може да е по-сериозна.

„ Факт е, че в някои области във Англия леко почва да се повишава броят на хоспитализиращите “, уточни тя пред бТВ.

Проф. Александрова сподели, че имунизациите са единственото, което може да ни помогне. По думите й затварянето на страните въпреки всичко позволява навлизането на разнообразни разновидности.

Вирусологът изясни, че при две дози ваксина отбраната е по-голяма и против Делта разновидността.

Възпаленото гърло, хремата и главоболието са по-характерни за Делта разновидността, само че специалистите към момента изследват. Проф. Александрова бе безапелационна, че с изключение на нарасналата персонална и социална хигиена, хората би трябвало да си остават у дома, когато усетят неразположение.

Предполага се, че Делта разновидността визира по-младите.

Проф. Александрова обърна внимание, че пандемията е довела до това да се понижи броят на хората, които търсят здравна грижа или заобикалят хоспитализацията. Тя заяви за тревожни данни за по-малкото диагностицирани случаи на рак на гърдата, просто тъй като дамите са отсрочили прегледите си.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР