Делта вариантът на коронавируса, който причинява Covid-19, сега е основният

...
Делта вариантът на коронавируса, който причинява Covid-19, сега е основният
Коментари Харесай

Франция е в 4-та Covid вълна, неваксинираните са 96% от новите случаи

Делта разновидността на ковид, който предизвиква Covid-19, в този момент е главният вид, който циркулира във Франция , съобщи в сряда министър председателят Жан Кастекс , добавяйки, че 96% от 18 000 нови случая, обявени предния ден, са от неимунизирани , оповестява " Франс 24 ".

" Ние сме в четвъртата вълна ", сподели Кастекс, наблягайки, че задачата на здравния пропуск, който влезе в действие в сряда, бе да се избегне четвъртото блокиране в цялата страна . " Вариантът Делта надвива, той е по-заразен ".

Здравният министър Оливие Веран съобщи пред депутатите, че общият брой на случаите се е нараснал с към 150% през последната седмица вследствие на бързо разпространяващия се вид Делта, описвайки нарастването като невиждано.

Френското държавно управление стартира да показва на законодателите тази седмица нов проект за битка с Covid-19 , който ще включва условие за здравна карта на разнообразни места от началото на август и да направи имунизацията наложителна за здравните служащи .

Кастекс съобщи, че здравната карта няма да се изисква в учебните заведения, когато образователната година стартира през септември.

Лувърът е измежду местата, които започнаха да правят инспекции за здравна карта в сряда, като чиновници обявиха, че задграничните туристи са обезпокоени, когато са помолени да покажат доказателство за имунизация или негативен тест, защото към този момент са го създали при влизане в страната.

От другата страна на Сена, в Айфеловата кула, на посетителите, които са без доказателство за имунизация, са препоръчани проби .

Така нареченият хигиеничен възел ще се изисква за всички събития или места с над 50 души от сряда , преди да бъде уголемен за заведения за хранене, кафенета и търговски центрове през август , заяви президентът Еманюел Макрон в телевизионно послание предходната седмица.

Собствениците на заведения за хранене са изправени пред условията да ревизират статуса на имунизация на своите клиенти, преди да ги обслужват. В отговор на терзанията им Кастекс съобщи, че няма да им се постанова да ревизират персоналната карта на клиентите и че държавното управление няма да санкционира местата за посещаване през първата седмица от новите правила .

След това обаче ги чакат санкции до 1500 евро за първо нарушаване и повече за следващи нарушавания.
 Без ваксина 4-та Covid вълна ще е цунами, предизвести Франция
Без ваксина 4-та Covid вълна ще е цунами, предизвести Франция

Дори блокиране на цялата страна няма да е дейно за ограничение на Делта варианта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР