„Делта гард“ съди бившия шеф на гранична полиция Валери Григоров

...
„Делта гард“ съди бившия шеф на гранична полиция Валери Григоров
Коментари Харесай

Делта гард съди бившия шеф на гранична полиция Валери Григоров

„ Делта гард “ съди някогашния началник на гранична полиция Валери Григоров поради негово изявление във Фрог нюз, обещано по време на миналогодишните митинги. Припомняме ви, че охранителната компания нашумя около скандалното следствие „ Осемте джуджета “ на АКФ, където излиза наяве, че съдружникът Димитър Спасов – Митко Каратиста е в доста близки връзки със посочения за лобист на спецпрокуратурата Петьо Петров - Пепи Еврото.

Съдебният иск на „ Делта гард “ против Валери Григоров е за 10 000 лв.. Фирмата се е почувствала наранена от признанието му пред медията, че „ “Делта гард “ готви грандиозна провокация на митинга, като праща пет рейса с охранители “.

Като някогашен чиновник на Министерство на вътрешните работи, с цел да предотврати вероятно напрежение и ексцесии, Григоров пуска сигнал и до столична полиция. Фрог също се свърза в този миг с почитан представител на Столична дирекция на вътрешните работи по този мотив. Софийският областен съд е счел исковата молба за позволена и дава ход на процеса. От нея излиза наяве, че компанията на Каратиста се е почувствала с оскърбен престиж и е претърпяла финансови загуби. Първото съвещание е отсрочено за 15-ти ноември.

„ Нямам от какво да се тормозя. Преди няколко дни видяхме и какъв е крайният резултат “, сподели сбито пред екипа ни Валери Григоров, евентуално намеквайки за това, че Министерство на вътрешните работи стартира процедура по лишава лиценза на „ Делта гард “. Според вътрешното ведомство стъпката е подхваната поради това, че един от съдружниците на компанията е измамен под наказателна отговорност.

Адвокат на Григоров е Минчо Спасов. Само преди месец той завоюва друго дело, което същата „ Делта гард “ бе завела против него отново за изявления. „ Делото на „ Делта гард “ против Григоров е едно от поредицата, които компанията заведе, с цел да опровергае връзката си със профилираната прокуратурата и противодействието на митингите. Засега „ Делта гард “ губят с 2 на 0 “, разяснява юристът.

Митко Каратиста със забележителна лекост загуби правосъдна сага, която стартира против някогашния дипломат в Москва и анализатор Илиян Василев. През юни т. година съдът по безапелационен метод съобщи, че няма нищо обидно в репликата му: "BИC и CИK ниĸъдe нe ca cи oтивaли, тe ca тyĸ и ceгa caмo имeнaтa ca дpyги ". Така Каратиста не съумя да се докопа до петте хиляди лв., които изиска от Василев поради “ypoнвaнe нa дoбpoтo имe, aвтopитeтa и peпyтaциятa oт ĸлeвeтничecĸи твъpдeния”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР