Деловодната система на прокуратурата сочи, че от 2004 г. до

...
Деловодната система на прокуратурата сочи, че от 2004 г. до
Коментари Харесай

25 дела в прокуратурата, свързани с Нотариуса - множество откази от образуване

" Деловодната система на прокуратурата сочи, че от 2004 година до сегашния миг са налице 25 преписки и досъдебни производства, свързани с М.Б., по които същият е бил страна – обвинен, жалбоподател, очевидец и други "

Това се споделя в известие на държавното обвиняване.

Както към този момент Клуб Z писа, задаващата се парламентарна комисия за следствие на " подвизите " на убития на 31 януари Мартин Божанов, евентуално ще изслуша и и.ф. основния прокурор.

От прокуратурата оповестяват, че Борислав Сарафов е разпоредил служебни инспекции на всички свързани със посочения за сериозен лобист в правосъдната система. Ще се гледа ритмичността, с която са работили прокурорите по тях.

От написаното излиза наяве, че има голям брой прекъснати досъдебни производства, най-много в най-ниското равнище - Районна прокуратура. Те били  " по отношение на осъществявани от М.Б. измами с недвижими парцели и други ".

Казва се, и че има отделени материали в градска прокуратура по друго досъделно произвеждане - за ОПГ и за влияние върху магистрат.

" Във връзка с голям брой отводи от формиране на досъдебно произвеждане, постановени най-вече от прокурори от СРП, както и от други прокуратури, на въззивните прокуратури се разпорежда обзор на всички актове с оглед определяне законосъобразността на дейностите на наблюдаващите магистрати ", пишат още от държавното обвиняване през днешния ден.

Клуб Z припомня, че в свое изявление пред бТВ арбитър Владислава Цариградска - един от христоматийните образци за опит за " мачкане " от типичната прокурорско-медийна мощност на Нотариуса, предвижда, че в този момент следствието ще се насочи върху имотните му измами. Тя не е оптимист, че ще се стигне до " адската машина " за въздействие в правосъдната система и за смазване на непослушни хора.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР