Делото за убийството на 15-годишния ученик Георги Игнатов в Борисовата

...
Делото за убийството на 15-годишния ученик Георги Игнатов в Борисовата
Коментари Харесай

Делото за убийство в Борисовата градина тръгва догодина

Делото за убийството на 15-годишния възпитаник Георги Игнатов в Борисовата градина ще стартира през февруари следващата година. Подсъдим за гибелта му е Йоан Матев, който през вчерашния ден се яви пред Софийския градски съд (СГС) с трима юристи, които ще го пазят. Те обаче обявиха, че не съумели да се срещнат с всички материали по делото и желаеха процесът да бъде отсрочен.

Съдебният състав с ръководител Руси Алексиев отсрочи разпоредителното съвещание за 20 февруари. След него процесът ще стартира всъщност. Родителите на убития Георги – Албена и Валентин Игнатови, не желаят да участват в залата, заяви през вчерашния ден юристът им Костадин Костадинов.

Клането стана през лятото на 2015 година, а близо две години Министерство на вътрешните работи търси килъра, сниман на видеокамерите до столичния парк, където издъхна Игнатов. Според прокуратурата двете момчета не се познавали, а претекстът на Матев бил опит за обир. 17-годишният тогава Йоан наръгал един път Игнатов с нож в гърдите, след което побягнал. Изхвърлил ножа в шахта. Оръжието бе намерено едвам при започване на тази година, откакто братът на Йоан – Марсел, разказал на проверяващите какво знае по случая. По ножа имало тиня и косъм, който може да се окаже основен за изхода от делото, в случай че се потвърди, че е на Георги.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР