Делото за корупция срещу бившия президент на Световната атлетика Ламин

...
Делото за корупция срещу бившия президент на Световната атлетика Ламин
Коментари Харесай

Започна делото за корупция срещу Ламин Диак

Делото за корупция против някогашния президент на Световната атлетика Ламин Диак стартира през днешния ден в Париж. Процесът против 87-годишния сенегалец трябваше да започва през януари, само че бе отсрочен, откакто Съдът във френската столица изиска повече време, с цел да се запознае с взетите показания.

Диак, който ръководи Световната атлетика от 1999 до 2015 година и бе един от най-влиятелните хора в света на леката атлетика в продължение на близо две десетилетия, е упрекнат, че е желал подкупи от лекоатлети, с цел да прикрива обвиняванията против тях за дадени позитивни допинг проби и по този метод да им разреши да продължат да се състезават. Според обвиняването сенегалецът е получил 3,45 милиона евро под формата на подкупи по този метод.
 Швейцарският съд удостовери правилото на ИААФ за понижаване на тестостерона при дамите
Швейцарският съд удостовери правилото на ИААФ за понижаване на тестостерона при дамите

Южноафриканката Кастер Семеня няма да бяга на Световното в Доха

Диак отхвърля обвиняванията, а неговите юристи настояват, че те са голословни. В момента той живее под домакински арест в Париж и може да бъде наказан на 10 години затвор за провиненията си. През януари делото бе отсрочено, откакто отбраната показа нови показания от сина на Диак - Папа Масата, който също е обвинен, само че Сенегал отхвърли да го екстрадира във Франция и ще бъде съден в неявяване. Подсъдими по делото са още четири високопоставени фигури от света на атлетиката.

Според френската прокуратура под управлението на Диак в света на атлетиката е основана " мрежа от корупция ". Сенегалецът е разследван от прокуратурата и по съмнението, че е приел рушвет от Организационния комитет на Олимпийските игри в Токио през 2013 година, с цел да помогне на триумфа на кандидатурата на японската столица. Организационният комитет отхвърля обвиняванията, като следва да стане ясно дали това обвиняване ще стигне до дело написа " БГНЕС ".
 Стефка Костадинова: Отлагането на Игрите? Голям пестник, само че верен
Стефка Костадинова: Отлагането на Игрите? Голям пестник, само че верен

" Дай Боже да има повече квалификации, тъй като би трябвало да се покриват нормативи "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР