Делото за жестокото убийство на 94-годишната Емилия Бузова от Видин

...
Делото за жестокото убийство на 94-годишната Емилия Бузова от Видин
Коментари Харесай

Пълен провал! Оправдаха рецидивист за убийството на Емилия Бузова заради пропуски в разследването

Делото за жестокото ликвидиране на 94-годишната Емилия Бузова от Видин претърпя провал на втора инстанция поради цялостен неуспех в следствието, научи BulNews.bg. С присъда, само че не и за отнетия по изключително нечовечен метод живот на старата музикантка, завърши процесът против обвинения Петър Петров. Той бе приет за почтен за телесните пострадвания, поради несъбрани доказателства и редица пропуски на криминалистите.
В претекстовете си Софийският апелативен съд насочва извънредно остра рецензия към проверяващите за метода, по който са подходили към следствието и който не е разрешил да стане ясно кой е причинителят на закононарушението. "Пропуските на органите на досъдебното произвеждане по следствието водят до неспособност да се открият създателите на нападението ", се споделя в правосъдното решение.
На първа инстанция Петър Петров получи 22 години отнемане от независимост за това, че през октомври 2015 година проникнал в дома на старата жена във Видин и ѝ нанесъл побой, от който тя по-късно умряла. Петров бил арестуван с полицейска мярка за 24 часа и по-късно освободен заради липса на доказателства.
Случаят бе огласен от близки на потърпевшата, които приканиха полицията да си свърши работата. Това отбелязва и съдът в претекстовете си: „ Единствено като разследване на медийният отзив от изявленията е почнало действителното следствие на станалото”. Магистратите са безапелационни: органите на досъдебното произвеждане не са провели съответно във времето и законосъобразно в началото следствие, като арестуваните още в деня на побоя лица не са били освидетелствани, не са били взети проби от тях, а в това време не са разпитали и Бузова приживе, въпреки тя да е била в положение да приказва за случилото се продължение на най-малко 5 дни.
За решението Петров да бъде пуснат след ареста си коментарът е сбит: Това е „ събитие, което актуалният съд оставя без коментар, с цел да не наруши етичните правила на третиране към органите на досъдебното производство”. „ Липсата на законни и достоверни доказателствени източници за това, че упражненото по отношение на потърпевшата принуждение е осъществено от подсъдимия, не дава опция неговата наказателна отговорност да бъде ангажирана за причиняването на гибелта на пострадалата”, показват магистратите в решението си, с което присъдата на Петров е понижена доста, отпада и гражданският иск.
Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд. Оправданият за побоя на дамата от Видин Петър Петров понастоящем е в пандиза във Враца. Той е с доста други присъди, в това число условни, които в този момент са събрани с дадената му за кражбите от вкъщи на починалата Емилия Бузова.
Останалите двама арестувани след побоя - мъж и жена, са с непостоянен адрес. От полицията отхвърлят коментар по случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР