Делото срещу лидера на движение Русофили Николай Малинов влиза в

...
Делото срещу лидера на движение Русофили Николай Малинов влиза в
Коментари Харесай

Връчиха 50 тома секретно обвинение на Николай Малинов, той се оплака от кола на US посолството

Делото против водача на придвижване " Русофили " Николай Малинов влиза в съда. Това стана, откакто през днешния ден той беше свикан дружно с юрист в Специализираната прокуратура, с цел да се срещнат с прецизираното секретно обвиняване против него за шпионаж в интерес на Русия.
Още по тематиката
Адвокатът му - Димитър Вълчев, съобщи, че 4-те дни, които са им избрани, са доста малко, с цел да се срещнат с 50 тома дело.

Малинов беше арестуван при започване на септември 2019 година. Според проверяващи против солидно възнаграждение той приел да извършва разнообразни задания, предоставени му от някогашния военачалник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Леонид Решетников и съветския олигарх Константин Малофеев. Разследващите разкрили и докладна бележка на съветски език за нужната геополитическа преориентация на България и тактика по какъв начин да бъде реализирана. Прокуратурата твърди, че българинът е получавал милиони евро от компания на близкия до Кремъл Малофеев.

“Обвиненията са обновени, само че не видях нищо ново в тях. Все същите неща - поръчани и платени проучвания, разбори, и това било шпионска активност. Докато четях материалите по делото, в двора на Специализираната прокуратура от самото начало имаше автомобил на американското посолство ”, разяснява пред Малинов, който беше пуснат на независимост против гаранция от 50 000 лв..

Русофилът, който е и водач на партия “Възраждане на отечеството ” свързва внасянето на делото в съда с идните избори, на които групировката му ще взе участие независимо.

" Като човек, който очевидно няма достъп до секретна информация, покачване на обвиняване в шпионаж го преглеждам като политическо гонене за нещата, с които се занимавам през последните десетилетия от живота си ", посочи той.

“Реално бях свикан посредством 13-годишната ми щерка. Тя ми се обади преди 2 дни, че ме търсят. Още се тресе от боязън, подвигна температура. Неслучайно хората излизат на митинги с настояването за оставка на основния прокурор ”, съобщи още Малинов.

След като му бяха повдигнати обвинявания, избухна и различен скандал, в който името му беше забъркано - Съединени американски щати показаха като подкупен съдията Андон Миталов, който го пусна в Русия, с цел да получи медал от Владимир Путин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР