Делото срещу двамата обвинени за убийството на българския граничен полицай

...
Делото срещу двамата обвинени за убийството на българския граничен полицай
Коментари Харесай

Братята, обвинени за убийството на българския граничен полицай, се изправят пред съда в Одрин

Делото против двамата упрекнати за убийството на българския граничен служител на реда Петър Бъчваров стартира в Одрин. Той беше убит през предишния ноември по време на патрул около граничната ограда с Турция.

Тогава сержант Бъчваров е в взаимен патрул със чиновник от българската войска. Забелязват пробив в граничната ограда, граничният служител на реда излязъл от колата и насочил фенерче към компрометирания сектор. Тогава от турска страна към българския патрул се открива пукотевица, а сержант Бъчваров е погубен по време на осъществяване на работа.

Мигрантите, арестувани за убийството, са били там, с цел да крадат животни, сочи следствието

Задържани са двамата братя Енгин и Мустафа Ергуван. Към момента прокуратурата в Одрин сочи като физически причинител Енгин Ергуван и желае пожизнен затвор за него.

За Мустафа обвиняването е за опит за ликвидиране и съучастничество, като за това наказването е до 15 години затвор.

Мустафа и Енгин са били престъпно проявени, с досиета за ''кражби''

В 12 часа стартира съвещанието в съда в Одрин. Директорът на национална дирекция „ Гранична полиция “ Антоан Златков също ще бъде на място, с цел да поддържа роднините на убития български служител на реда. Интересът към това дело е огромен, българската страна през прокуратурата изиска делото да бъде поето през българските служби.

Оказа се обаче, че това е невероятно, защото самото закононарушение е осъществено от турски жители и турските управляващи считат, че то би трябвало да бъде гледано на турска територия.

Вътрешният министър отхвърли да даде безапелационни данни за следствието от турска страна

При задържането си след убийството двамата братя обявиха, че не са желали да убият българския служител на реда, а са стреляли по фарове на автомобила. Те обаче имат престъпни прояви за обири. Извършвали са и обири от мигранти в региона на границата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР