Делото срещу бившия министър на околната среда и водите Нено

...
Делото срещу бившия министър на околната среда и водите Нено
Коментари Харесай

Процесът срещу Нено Димов вече се гледа от Софийския градски съд

Делото против някогашния министър на околната среда и водите Нено Димов продължава в Софийския градски съд (СГС), съобщи Българска телеграфна агенция. Това е един от първите процеси, които минаха от закрития Специализиран съд в Софийски градски съд.

 

Преди съвещанието Димов отхвърли да разяснява хода на процеса и сподели, че ще направи това след края на делото. А отбраната му разяснява, че 99.9 на 100 от очевидците нямат отношение с обвиняването. Адв. Ина Лулчева изрази вяра процесът да завърши колкото може по-бързо и по този начин, както " всички поръчкови дела  - с оправдателна присъда ". 

 

Когато делото се образува не тъй като има закононарушение, а с цел да се преследва индивидът, явно има поръчка, сподели Лулчева.

 

Специализираната прокуратура внесе в съда обвинителния акт по делото в края на юли предходната година. Нено Димов и Севделина Ковачева са упрекнати за умишлена занемареност. Обвинението твърди, че Димов е дал приоритет за използването на вода за промишлени потребности, макар че е знаел, че водата в язовир " Студена " понижава.

 

Изпълняващият длъжността кмет на Перник по време на водната рецесия е упрекната за това, че не е положила изискуемата от закона грижа за навреме въвеждане на режим на водоподаване в община Перник. В кметството е била налична информация, че водният запас на бент. " Студена " е мощно занижен.
  
През април 2020 година Нено Димов излезе от ареста. Той беше арестуван на 9 януари същата година.

 

По случая са разпитани 156 очевидци и е направена деветорна техническа експертиза. Събрани са над 40 000 страници доказателства.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР