Делото срещу 73-годишния Денчо Денчев, причинил смъртта на 2-годишната Цветозара

...
Делото срещу 73-годишния Денчо Денчев, причинил смъртта на 2-годишната Цветозара
Коментари Харесай

Шофьорът, причинил смъртта на 2-годишната Цветозара в Анево, призна вина, но съдът отложи присъдата

Делото против 73-годишния Денчо Денчев, предизвикал гибелта на 2-годишната Цветозара в Анево се върна на прокуратурата за ремонт. Съдебният състав от Окръжния съд регистрира ред позволени отстраними процесуално нарушавания в обвинителния акт, изразяващи се в неясноти и несъгласия.

Магистратите смятат, че не е посочено на какво разстояние от мястото на удара е задействана спирачната система, не е посочено по какъв начин е носено детето от неговата баба, имало ли е пряк удар от колата или е блъсната единствено старата жена. Не е изяснено имало ли е спирачен път, по какъв начин и в коя част е настъпило съприкосновението сред тялото на бабата на детето и автомобила на Денчев, както и ред други неща, които следва прокуратурата да обясни и да внесе поправения обвинителен акт.

Основните несъгласия идват от незадоволително ясната автотехническа експертиза. Смятаме, че би трябвало да се изготви нова експертиза, която да е сложна, показаха магистратите. Определението на съда не е дефинитивно и може да се апелира в 7-дневен период.

Връщането на делото назад на прокуратурата за ремонт отсрочи и произнасянето на съда по въпроса с наложената възбрана на Денчо Денчев да напуща рамките на страната. Припомняме, че неговият бранител адв. Владко Мерджанов изиска анулацията й, с цел да може Денчев да пътува до своите родственици в Чехия за празниците.

73-годишният водач изиска делото против него да протече по съкратената процедура. Той се призна за отговорен, само че по този начин или другояче позволените процесуални нарушавания в обвиняването не разрешиха той да се снабди с бърза присъда в границите на деня. Следващото съвещание по делото евентуално ще бъде при започване на 2024 г. 

Родителите на починалото 2-годишно момиче не пожелаха да разясняват обстановката пред публицисти, само че техният бранител уточни, че ще се бори за ефикасна присъда. 

" Искам да се извиня на околните за случилото се. Случилото се е и неизбежно ", бяха единствените думи на 73-годишния Денчев в правосъдната зала, цитира Марица. Отвън той разяснява сбито пред публицисти, че чака новата експертиза да откри точните обстоятелства. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР