Дело за кражба на сървър, компютърна конфигурация и принтер е

...
Дело за кражба на сървър, компютърна конфигурация и принтер е
Коментари Харесай

ИВСС: Дело за кражба е продължило 14 години заради грешки на съда


Дело за кражба на сървър, компютърна настройка и принтер е траяло общо 14 години, 1 месец и 4 дни. Наказателното дело е отлагано над 20 пъти поради нередовно приканване на очевидец с непрекъснат адрес в чужбина.

Това е открил Инспекторатът към Висш съдебен съвет при осъществени в интервала 1 юли – 30 септември 2017 година инспекции на 111 заявки от жители за нарушение на правото им на разглеждане и решение на делата в рационален период.

Производството е едно от 40-те заявки по наказателни каузи, оповестиха от ИВСС.

Делото за кражба на сървър, компютърна настройка и принтер е формирано в СРС през 2003 година за закононарушение по чл.195, алинея 2, вр. член 194, алинея 1 от Наказателния кодекс. В правосъдна фаза то е траяло 13 години и 8 месеца, като за този интервал са се сменили 5 правосъдни състава. Насрочени са 33 съвещания, от които са извършени единствено 4.

Основното закъснение се дължи на пропуските на съда по възлагането на двете правосъдни поръчки – в началото за призоваването, а по-късно и за разпита на очевидец, който живее в чужбина. Година и осем месеца лишава на съда да изготви първата правосъдна поръчка и 8 месеца - втората. При осъществяването на втората е позволена неточност, като документите са изпратени във Англия вместо в Шотландия , при изискване, че адресът на очевидеца е бил прочут по делото.

Сред аргументите за забавянето на производството е и неравномерното насрочване на съвещанията – през 4, 5 месеца, като едно съвещание е планувано за след 9 месеца.
Вина за продължителния развой има и подсъдимият , който е подателят на заявката за обезщетение – той не се е явил на 8 правосъдни съвещания , което е забавило производството с към 4 години. За неявяването си е показал болнични листове и епикриза за претърпяно ПТП.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР