Делио Роси дебютира за Левски на 13 август срещу Дунав.

...
Делио Роси дебютира за Левски на 13 август срещу Дунав.
Коментари Харесай

Левски при Роси – организация, Обертан и статични положения

Делио Роси дебютира за Левски на 13 август против Дунав. Повече от един месец по-късно експертът от Италия беше покрай първата сериозна издънка. Отпадане от Ботев Гълъбово е повече от неуспех!

Обективно видяно „ сините “ можеха да паднат единствено с дузпи в този мач, защото противникът пречеше /в положителния смисъл на думата/.

Левски беше на 9 минути от издънката, само че тя не се случи. При Делио Роси „ сините “ натъртват върху тактиката и са един прелестно проведен тим. До този миг позволиха два гола и те паднаха в злощастната среща с Ботев Пловдив. Едното попадение бе неуместно и чисто вратарско. Ситуациите пред Митрев, който пази в останалите срещи, се явяват събитие. Левски играе подредено, солидно и доста проведено в отбрана. Това е главният плюс, който Роси вкара в държанието на „ сините “.

Вчера против отбор от Втора лига се видя, че Левски страда от тежка взаимозависимост. Играта се върти към Габриел Обертан, който се откроява, а неналичието му е проблем. Това може да се окаже огромна уязвимост, в случай че Роси не откри решение. Французинът е сензационно добър за българския футбол, само че е и странна птица. Въпросът е да му се играе.
Обикновено пропуща първите 25 минути, а по-късно прави няколко рецитала от по няколко минути, в които е кадърен да реши самичък мачовете. Не е голмайстор, само че компенсира с умеенето да подава на празна врата за своите съотборници.

Боримиров: Атаките ще не престават

Футболистите на Левски, може би, подсъзнателно се стремят да играят с някогашния футболист на Манчестър Юнайтед. Има интервали в мачовете, когато е невероятно да му се отнеме топката. Обертан би трябвало да желае, другото въобще не му е проблем.

Левски напред за Купата на България

По всичко проличава, че Роси натъртва на тактиката, като че ли дори малко прекалява. Отборът наподобява изтощен, някак затормозен, само че и отлично проведен. Едно от видните оръжия на Левски е потреблението на статичните положения. Тимът е рисков при корнери и фаулове, а главната причина е растежът на футболистите. Роси има снажни момчета, а над всички се отличава Давид Яблонски. Левски не е имал толкоз рисков бранител в непознатото наказателно поле от Ники Илиев. Извинявам се за кощунственото съпоставяне, само че е реалност. Чехът притегля топката някак притегля топката към себе си. Голът го обича, а в случай че почисти играта си в своето наказателно поле, ще е най-важният в Левски...след Обертан.

На този стадий наподобява, че „ сините “ ще берат кахъри против по-малките тимове, защото мъчно пробиват сгъстените защити. Добрата вест е, че Левски може да е доста рисков в огромните мачове. Ако наклонността се резервира, най-хубавото от „ сините “ очаквайте във етапа на плейофите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР