Делегацията на България за зимните олимпийски игри в Пьонгчанг се

...
Делегацията на България за зимните олимпийски игри в Пьонгчанг се
Коментари Харесай

България получи 20-а квота за олимпийските игри в Пьонгчанг

Делегацията на България за зимните олимпийски игри в Пьонгчанг се усили с още един, откакто сноубордистката Теодора Пенчев получи потвърждения от Международния олимпийски комитет (МОК), че ще взе участие. Състезалката, която беше първа запаса в описите е утвърдена.

Така България ще има 20 представители, а Пенчева е третият член на тима по сноуборд след Александра Жекова и Радослав Янков. Постижението ѝ е още по-значимо, откакто тя беше шест години отвън спорта, само че се върна, въодушевена от огромните триумфи на Янков.

Подобно на носителя на Големия бистър глобус и Пенчева се състезава в паралелните дисциплини на сноуборда. Тя има 54 старта в Световната купа по сноуборд.

Пълната делегация на България за Пьонгчанг ще се състои от 47 души. Освен 19-те състезатели в нея влизат още 15 треньори и четирима души от медицинския екип. Председателят на БОК Стефка Костадинова ще управлява делегацията, а в нея попадат също генералният секретар на комитета Белчо Горанов, шефът на задача Румяна Динева и олимпийското аташе Екатерина Дафовска, която е и началник на тима по биатлон.

Шест са спортовете, в които ще има български представители - ски алпийски дисциплини, биатлон, ски тичане, втурване с шейни, ски скокове и сноуборд.

Най-голямата група е в биатлона, където за пръв път от игрите в Албервил през 1992 г.България ще бъде в цялостен състав от 10 души - петима при мъжете и петима при дамите.

Преди четири години в Сочи България участваше с 18 спортисти, а във Ванкувър през 2010 година българите бяха 19. Най-голям състав страната е имала в Албервил през 1992 година - 30 състезатели.

Задълбочен разбор планува България да завоюва един орден от игрите в Пьонгчанг.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (34)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР