Делегация, водена от министъра на културата и туризма на Турция

...
Делегация, водена от министъра на културата и туризма на Турция
Коментари Харесай

Дипломатическа турска совалка в Русия за лято 2021

Делегация, водена от министъра на културата и туризма на Турция Мехмет Нури Ерсой, отпътува за Москва, с цел да разиска с сътрудниците си рестриктивните мерки за полети, наложени от Русия - най-големият източник на гости в Турция.

В делегацията от 10 членове бяха Ибрахим Калън, представител и консултант на президента Реджеп Тайип Ердоган и заместник-министърът на опазването на здравето Толга Толунай, оповестява Агенция Демирорен.

Преди месец Русия спря ненадейно множеството въздушни полети до юни, като се базира на възходящите инфекции с COVID-19 в Турция.

Анкара съобщи, че решението на Москва да спре полетите блокира проектите на 500 хиляди съветски туристи, които са се надявали да посетят Турция през интервала от април до юни.

Турция одобри 2,1 милиона руснаци предходната година и към 6 милиона през годината преди пандемията.



Правителството разгласи цялостен локдаун в цялата страна предишния месец до 17 май, с цел да ограничи пандемията и да помогне за спасяването на туристическия сезон и притока на задгранична валута, което е от решаващо значение за стопанската система на Турция.

В резултат на ограниченията ежедневните Covid-19 случаи спаднаха с 6 пъти за месец.

Турската делегация ще разиска и доставката на съветската ваксина Спутник V COVID-19, се споделя в известията.

В края на април Турция разгласи, че е подписала договорка за 50 милиона дози ваксина Спутник V, които ще стартират да идват този месец. Очаква се пратката да бъде приключена в границите на шест месеца.

Турция издаде позволение за незабавно потребление на съветската ваксина. Руският фонд за директни вложения (RDIF), който дава отговор за маркетинга на Спутник V, съобщи предишния месец, също че турска компания ще създава имунизацията в своите фабрики.

Около 11,2 милиона души в Турция са изцяло имунизирани, или 13% от популацията, като 15 милиона са получили първа доза.

Въпреки че задграничните туристи са намалели с 54% на годишна база през първото тримесечие, министъра на туризма Ерсой съобщи, че рязкия спад на коронавирусните инфекции и възходящия % на имунизирани в страната, е благонадежден знак за добър летен сезон.

Министърът съобщи, че страната ще открие туристическия сезон от 1 юни и че Турция ще може да реализира задачата си от 30 милиона задгранични гости тази година, два пъти повече от предходната.

Приходите от туризъм са спаднали с 65% през предходната година. Туристическата промишленост съставлява до 12% от стопанската система на Турция.

Снимка Агенция Демирорен
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР