Делегация от Китай, водена от заместник-министъра на културата на Народната

...
Делегация от Китай, водена от заместник-министъра на културата на Народната
Коментари Харесай

Заместник-министърът на културата на Китай на визита в Община Пловдив

Делегация от Китай, водена от заместник-министъра на културата на Народната република Джан Сю, посети Община Пловдив, където бе посрещната от заместник-кметовете Розалин Петков и Александър Държиков. Джан Сю е у нас по отношение на формалното разкриване на новия Китайски културно-информационен център в София.

Той е първият в страна от Централна и Източна Европа със статут на културна институция на китайското държавно управление. Освен формалната среща в заседателната зала на градската администрация под тепетата ВИП-гостите от Поднебесната империя посетиха Античния спектакъл, Римския стадион и Регионалния археологически музей в Пловдив. „ Пловдив е доста исторически град, с богата просвета и история.

Тук усетих огромна топлота, която блика на всички места, даже и в ден, който не е безоблачен. Обектите, които посетихме са един отличен образец за богатата ви история “, показа заместник-министър на културата на Китай Джан Сю, който не пропусна да похвали високия професионализъм на екскурзоводите от Общински институт „ Старинен Пловдив “, съпътстващи делегацията по време на обиколката.

Заместник-кметът на Пловдив Розалин Петков показа на гостите информация за огромните инфраструктурни обекти в града, за Тракия икономическа зона, за връзките сред побратимените градове Пловдив и Шънджън и други.

Заместник-кметът инж. Александър Държиков пък описа за богатия културен календар на град Пловдив, многочислените фестивали и обичайни събития, както и за съответните договорености сред Община Пловдив и Посолството на Китай, свързани с замяна на актьори, изложения, присъединяване в идния Международен фолклорен фестивал и други.

„ Община Пловдив влага доста интензивно в разкриването, съхраняването и експонирането на културно-историческото завещание на града, тъй като те са благосъстояние освен за града и за България, само че и за целия свят “, сподели още заместник-кметът Александър Държиков.

Заместник-директорът на общинска фондация „ Пловдив 2019 ” Радост Иванова пък срещна азиатската делегация с подготовката на града за огромното предизвикателство „ Пловдив – Европейска столица на културата – 2019 “ и насочи покана към заместник-министър Сю и представителите на Министерство на културата на Китай да бъдат посетители на някои от огромните събития през 2019 година
 24pl4001-1  24pl4001-2  24pl4001-3  24pl4001-4
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР