Делът на промишлеността във Варна сега е едва 29%Да се

...
Делът на промишлеността във Варна сега е едва 29%Да се
Коментари Харесай

Общината прави дружество със 100 000 лв. и апорт за над 2 млн. лева

Делът на индустрията във Варна в този момент е едвам 29%

Да се построи акционерно общинско сдружение „Индустриално-технологичен парк Варна“ ЕАД по предлагането на кмета Иван Портних реши след много диспути на свое съвещание локалната комисия „Собственост и стопанство“. Капиталът ще е със 100 000 лв. от бюджета на общината и 2 232 150 лева от апортирането на неин парцел на Острова с повърхност от близо 42 дка. Дружеството се основава в осъществяване на меморандума за съдействие сред общината, „Национална компания индустриални зони“ЕАД и „Транзитна комерсиална зона“ АД през март т.г.

Със основаването на индустриалната зона ще се привлекат нови вложители, ще се основат работни места, а и ще се усили делът на промишлеността в стопанската система, сподели зам.- кметът Пейчо Пейчев.“Дори сме закъснели“, добави той. Според разбора делът на индустрията в морската столица в този момент е едвам 29%, а на услугите-65%.След основаване на „Индустриално-технологичен парк Варна“ капиталът на сдружението ще се вдигне, като държавната „Национална компания индустриални зони“ЕАД ще изкупи 50 на 100 от акциите.

Председателят на локалния парламент Тодор Балабанов предложи уставът на сдружението ще бъде прегледан и от временната“Правна комисия“, преди да влезе за решение на идната сесия на Общински съвет тази седмица.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР