Декларирам, че ако се погледнат финансовите резултати назад и се

...
Декларирам, че ако се погледнат финансовите резултати назад и се
Коментари Харесай

Ал. Николов: Ако падне мораториумът - няма натрупани дефицити, които да повишат цената за бита

" Декларирам, че в случай че се погледнат финансовите резултати обратно и се приложат като функционалност на работещи контракти, бихме плащали доста по-ниска цена на природния газ ", това съобщи министърът на енергетиката Александър Николов в предаването " ЕвроДикоФ " на телевизия " Евроком ".

" Когато управлението влиза в петък в ръководство и взима решение по отношение на план-графиците, най положителното решение е да се направи нещо, което ще бъде от най-голяма изгода за сдружението ", добави той с продадения на Румъния природен газ, който провокира скандал от позиция на това какво е точното количество, което е било пренасочено към Румъния.

" Декември месец, при търговията на остатъците на " Булгаргаз ", към 96% са изтъргувани на един контрагент. За новото управление - покупко-продажбите се подписват на борса с всички нужни реквизити. За 2 дни има 18 покупко-продажби с 8 разнообразни контрагента, а общите размери, които се търгуват са сред 1000-1500 мегаватчаса ", аргументира енергийният министър разликата сред остарялото и новото управление на сдружението.

" Срещата включваше всички енергийни минисри свързани с Южен газов кулоар. По време на срещата бяха проведени полемики за това по какъв начин да се възнамеряват дълготрайно на районен принцип потреблението, с цел да се реализира най-хубав

" След юни ще създадем всичко допустимо да получим цялото количестова азерски газ ", акцентира той и добави, че договарянията за нов контракт с " Газпром " ще се проведат през втората половина на тази година.

" Много сериозен е казуса, само че най-просто казано ще има обезщетения до оптимално позволен размер, с цел да не се стигне до декапитализация на енергийната система и колкото разрешава държавния бюджет ", добави енергийният министър по тематиката с цената на електрическата енергия.

" Средносрочно - оптимално натоварване на всички мощности, с цел да има задоволително предложение, с цел да се направи опит, да се овладее експанзията на цените ", сподели още Николов.

" Към момента, в случай че падне мораториума няма насъбрани дефицити, които ще покачат цената за бита ", акцентира енергийният министър.

" Смятам, че БЕХ би трябвало да се грижи за всичко под неговата шапка и в случай че би трябвало да се намесва Министерството на енергетиката - да бъде при доста фрапантни образци ", сподели той във връзка ръководстовото на холдинга и добави, че управлението му би било заменено при потребност.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР