Декларация от името на парламентарната група на БСП:Уважаеми български граждани,вчера

...
Декларация от името на парламентарната група на БСП:Уважаеми български граждани,вчера
Коментари Харесай

Нинова: БСП следва своя дневен ред, своята програма и своите обещания в интерес на хората, а не на някой друг

 Декларация от името на парламентарната група на Българска социалистическа партия:

Уважаеми български жители,

през вчерашния ден се случиха събития, които дадоха мотив за разнообразни тълкования. Сутринта парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " не подкрепихме дневния ред и незабавно бяхме избрани като статукво, неприятно задкулисие, новата тройна коалиция  сред Движение за права и свободи, ГЕРБ, Българска социалистическа партия, които стопират пътя на напредъка.

След обяд гласувахме дружно с " Демократична България " смяната в Съдебната система и закриването на Специализирания съд и Специализираната прокуратура и незабавно бяхме избрани като " новото Отечествен фронт ", " Българска социалистическа партия и соросоидите прикриват нарушителите " и съгласно това кой е по-креслив такова усещане оставаше у вас, уважаеми българи.

Мнозина се питаха къде е и коя е Българска социалистическа партия в тази задоволително комплицирана обстановка. Разбира се, всеки може да има лично мнение. Но никой не може да има лични обстоятелства. Те са едни и същи.  Българска социалистическа партия сме единствените в този парламент, които не се отметнахме от това, което вършим четири години и което обещахме преди изборите.

Първо, наш приоритет е здравната рецесия, приходите, бедността, опазване на работни места, отбрана на правата на хората на труда, помощ на стопанската система и внесохме тези закони. Те не бяха включени в дневния ред и по тази причина не го подкрепихме.

Второ, разграждане модела на " Борисов “. Внесохме Закон за обществените финанси, с цел да се спре безразборното харчене на парите от джипа. Този закон не се гледа до ден сегашен.

Трето, ред и правила в страната, и връщане на парламентаризма. Тези наши оферти би трябвало да станат посредством актуализация на бюджета, с цел да има пари за пенсии, заплати, обучение и опазване на здравето. Това наше предложение също не се гледа.

Закриването на Специализирания съд и Специализираната прокуратура са наши цели най-малко от 3 години. Припомням, че ние бяхме срещу още при основаването им и сме на тази позиция и до ден сегашен, и по тази причина и през вчерашния ден гласувахме по този начин.

Гласували сме, само че и " Демократична България “ дали своят вот по този начин. Тяхна си работа!

Ние следваме нашия дневен ред, нашата стратегия и нашите обещания. И какво се случи - оказа се, че може след вчерашната ни реакция обществените ни закони ще бъдат включени и прегледани на идващото съвещание на бюджетната комисия. На него ще участва министърът на финансите и ще бъдат обсъждани тези тематики. Защо трябваше да стигаме дотук, с цел да стартира Народното събрание да работи по най-важните цели - не за партийните ползи, а за тези на хората и на страната. Ние няма да следваме сляпо нито новите политически субекти в Народното събрание, тъй като са си присвоили правото те да са смяната.

Нито ГЕРБ, тъй като те са въплъщение на задкулисието и модела, против който се борим 4 години, нито Движение за права и свободи, които считат, че могат да дърпат конците, както решат. Българска социалистическа партия не сме празен чек, който всеки да употребява, както откри за добре. Българска социалистическа партия сме поредни и кардинални в това Народно заседание, имаме цели и ги следваме, без значение от това коя друга парламентарна група по какъв начин гласоподава. Тези цели са: разграждане на модела " Борисов " докрай; ограничения за хората и за икономиката; ред и правила в държавата; Изборен кодекс за транспарантен и почтен развой.

Всеки, който има потребност от нашата поддръжка е добре пристигнал да я обсъдим в рационален разговор. Който няма потребност от нашата поддръжка, да следва своя дневен ред, само че дано да знае, че няма да позволим това да става на гърба на Българска социалистическа партия, за сметка на Българска социалистическа партия и на хората, които ни следват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР