Декадентското голо парти в Москва разгневи Кремъл. Участниците сега се

...
Декадентското голо парти в Москва разгневи Кремъл. Участниците сега се
Коментари Харесай

Голото парти в Москва: Участниците се опитват да умилостивят Кремъл

Д екадентското " голо празненство " в Москва разгневи Кремъл. Участниците в този момент се пробват да умилостивят властта по най-различен метод. Един подарява реликви на светец, различен ненадейно осъзна, че службата в армията е " почит ", пише .

Скандалът с “голото празненство ”, провело се в един клуб в Москва, продължава да занимава руснаците. Организирано от инфлуенсърката Анастасия Ивлеева, празненството събра на едно място доста известни персони от Русия - всичките полуголи.

Ценностите на Путин

Въпреки че мнозина се забавляват на изтеклите фотоси от празненството, в Кремъл настроението по никакъв начин не е радостно, изяснява немската обществено-правна медия ZDF. Докато Русия води изтощителна война и дава доста жертви на фронта, фотосите от забавление, където богатите и известните хора в Москва се забавляват полуголи, не се вписва по никакъв начин в визиите на управляващите.

Подобно хедонистично празненство не приляга и към консервативните морални показа на самия президент Владимир Путин. Години наред той подлага на критика Запада и го упреква в декаданс и несъобразяване с “традиционните полезности ”. Така че участниците в прословутото празненство нямаше по какъв начин да останат безнаказани.

Meanwhile, in Moscow...In Moscow, the 'Almost Naked' party sets Russia abuzz
— Robert Neal (@robert_neal)
Клубът бе затворен, притежателят прави дарения

Подкрепа за Путин пристигна и от съветския патриарх Кирил. Главата на Руската православна черква също като президента е някогашен сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), напомня ZDF. Също като Путин той се разгневи на участниците в “голото празненство ”. В резултат от това клубът “Мутабор ” към този момент е затворен, а притежателят му Михаил Данилов превива кръст пред властта, правейки опит да избави заведението си.

Данилов също не е инцидентен човек - за него се твърди, че преди години е купил реликвите на Свети Николай във Ватикана, написа още ZDF. Както оповестява италианският вестник " La Stampa ", в този момент Данилов е дарил тези реликви, в това число " документ за достоверност ", на Руската православна черква. Проблемът е, че реликвите наподобява са се оказали подправени. Дали Данилов ще успее да умилостиви църквата - остава неразбираемо.

Отнемане на поданство

“Голото празненство ” изнерви освен религиозните руснаци, само че и тези крайни националисти, които поддържат нападателната война на Русия против Украйна. Те усърдно ревизирали листата с посетители на скандалния ваучър, с цел да открият в него и украинска участничка – певицата Анна Асти - една от най-популярните изпълнителки в Русия. Въпреки че е родена в Украйна, тя неотдавна има съветско поданство.

Ултранационалистите в Русия в този момент упорстват на Асти да бъде отнето поданството и даже да бъде депортирана. Филип Киркоров също е обект на гнева на тази група в съветското общество - стартирана е даже петиция с искане да му бъде отнета купата “Народен актьор ”. Извиненията на Киркоров във видеообръщение не умилостивиха ултранационалистите, написа ZDF.

От “голото празненство ” на фронта

Руският рапър Васио (Николай Василиев) сега излежава 15 дни в пандиза за наличието си на въпросното празненство. Сега обаче младият мъж споделя, че е получил повиквателна за готовност. " Благодаря на всички за поддръжката, всичко ще бъде наред. Примирявам се със обстановката ", сподели рапърът във видеопослание, представено от съветската медия Meduza.

По-рано съветската държавна осведомителна организация РИА Новости, базирайки се на юриста на Васио, заяви, че той е бил освободен след два поредни ареста, постъпил е в армията и е минал медицински обзор. По думите на юриста рапърът счита службата в армията за " почетен дълг ”.

Протекции от Кремъл?

Бившата телевизионна водеща Ксения Собчак, която също е участвала на празненството, разгласи, че желае да изпрати помощи на потърпевшите при украински удар поданици в съветския град Белгород. Стъпка, която и Филип Киркоров предприе, само че тя не му оказа помощ, написа ZDF.

За Собчак се допуска, че е допустимо и да се употребява с подкрепи от Кремъл. Освен обещанието за помощ за хората в Белгород, за нея наподобява няма да има последици от наличието ѝ на “голото празненство ” Популярната рускиня е щерка на ментора на Владимир Путин - Анатолий Собчак.

The persecution of nearly-naked party goers of Russia has to be moderated, please.
It's perhaps unkind to party while your country is at war, but if anyone has the right to go au-naturale its the white Russians who are paragons of beauty.
...
— Arthur White (@ArthurWhiter)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР