Дежурното звено към Върховна касационна прокуратура, което обобщава постъпващата от

...
Дежурното звено към Върховна касационна прокуратура, което обобщава постъпващата от
Коментари Харесай

Прокуратурата: Предлагани са имотни облаги с цел гласуване за определен кандидат или политическа партия

Дежурното звено към Върховна касационна прокуратура, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация за осъществени закононарушения и нарушавания, свързани с провеждането на предварителни избори за 46-то Народно заседание, дава следната обновена информация:

От началото на предизборната акция - до 16.00 часа на 11 април 2021 година, на територията на цялата страна са формирани общо: 919 преписки и 76 досъдебни производства. Същите съдържат данни и доказателства за предложение на имотни облаги, за гласоподаване за избран претендент, политическа партия или коалиция и други Преписките и досъдебните производства са формирани на база постъпили сигнали от жители, ДАНС и от органите на Министерство на вътрешните работи. За изясняване на фактическата конюнктура, съдържаща се в сигналите, както и за събирането на задоволително данни за сбъднат състав на закононарушение от общ темперамент, наблюдаващите прокурори са упълномощили на органите на Министерство на вътрешните работи осъществяването на инспекции, оповестяват от прокуратурата.

По Апелативни региони досъдебните производства са разпределени, както следва: АП – София – 24; АП – Пловдив – 13; АП – Варна – 11; АП – Бургас – 24; АП – Велико Търново – 4. Привлечени в качеството на обвинени са 9 лица.

След обработка на данните, които не престават да постъпват, прокуратурата ще даде спомагателна информация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР