Дежурният екип на РИОСВ-Русе е извършил извънредни обходи на територията

...
Дежурният екип на РИОСВ-Русе е извършил извънредни обходи на територията
Коментари Харесай

РИОСВ направи извънредни проверки по сигнали за миризми в Русе

Дежурният екип на РИОСВ-Русе е направил изключителни обходи на територията на Русе през днешния ден сред 5.30 и 11 часа. Поводът са множеството сигнали, постъпили рано сутринта, за неприятни миризми, оприличавани на антибиотици, химия, нефтопродукти и изгоряла пластмаса.

Обходи са осъществени в двете промишлени зони, кварталите „ Здравец-Изток “, „ Възраждане “ и централните елементи на града. В региона на предприятията не са открити миризми или необикновен режим на работа на инсталациите. При обход в кварталите „ Тракция “ и „ Пухлево дере “ са открити доста тлеещи огнища и нечисти с битови боклуци терени на приблизителна повърхност към 100 квадратни метра. Предстои да се откри притежателят на нечистия терен.

По данни от АИС „ Възраждане “ вятърът е бил с доста ниска скорост, следено е съвсем безветрие, с преобладаваща източна посока. Моментните данни от АИС „ Възраждане “ и Мобилната станция в Източна промишлена зона от тази заран не демонстрират отклонения от нормите на следените атмосферни замърсители. Извънредните инспекции по сигналите не престават.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР