Дежурната смяна огнеборци от РСПБЗН-Пазарджик проведе днес демонстрация на умения

...
Дежурната смяна огнеборци от РСПБЗН-Пазарджик проведе днес демонстрация на умения
Коментари Харесай

За пръв път доброволци участваха в демонстрация на пожарника...

Дежурната промяна огнеборци от РСПБЗН-Пазарджик организира през днешния ден проява на умения за реагиране на сигнал за спешна обстановка, както и показване на опциите на противопожарната техника и съоръжение. Тя се организира на площад „ Константин Величков” в Пазарджик пред постройката на театъра. За пръв пък в занятието взеха присъединяване и представители на Доброволното формирование в Община-Пазарджик, оповестяват от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.



Екипите се отзоваха на сигнал за тежко пътно-транспортно произшествие със заклещен в автомобила лидер. След обезопасяване на возилото и неговото разсичане благодарение на специфични хидравлични принадлежности потърпевшият бе изваден и подложен на носилка. Бяха демонстрирани и опциите на 30-метровата автоматизирана стълба, както и останалото съоръжение за пожарогасене и избавителни действия. Най-голям беше ползата измежду децата, които бързаха да се допрян до пожарникарите, колите, оборудването, а по-смелите от тях и да се качат на автоматизираната стълба. Такива демонстрационни занятия са извършени и в останалите Районни служби „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” в Белово, Панагюрище, Велинград, Батак и Пещера.



Демонстрацията е част от събитията за обичайна Седмица на пожарната сигурност, която се организира от 13-ти до 19-ти септември 2021 година, както и честването на професионалния празник на чиновниците от ГДПБЗН – Министерство на вътрешните работи – 14 септември.



Mероприятията във връзка „ Седмица на пожарната безопасност” са ориентирани към повишение културата и информираността на хората в региона на пожарното дело, издигане престижа на специалността и доверието на хората и разпространение на всички действия, реализирани от огнеборците. В региона тя стартира още от 7 септември, когато пожарникарите се покланят на паметната плоча на собствен умрял сътрудник в Белово. Предвидени са дни на отворени порти, срещи с ветерани от структурите на пожарната в района, демонстрационни занятия.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР