Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура задържа за срок до

...
Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура задържа за срок до
Коментари Харесай

Мъж, с нож в ръка, крещя на родителите си: Ще ви изкормя, ще умрете в мъки...

Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура задържа за период до 72 часа обвинен за отправяне на закани с ликвидиране.

На 29.11.2020 година дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност обвинения В. В., на 40 години, за закононарушение по член 144, алинея 3, прочие 1, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

В. В. е упрекнат в това, че на 27.11.2020 година, към 20,00 ч., в жилище в ж.к. „ Гео Милев “, гр.София, в изискванията на домашно принуждение се е заканил с ликвидиране, както на майка си В. Н., по този начин и на татко си Н. Н., отправяйки към тях думите: „ Ще ви изкормя, ще умрете в страдания... “, размахвайки нож в ръката си и това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му.

Престъплението, за което В. В. е притеглен като обвинен, е наказуемо с отнемане от независимост до шест години.

Предвид високата социална заплаха на действието, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвинения В. В. за период до 72 часа.

Предстои на следващия ден, 01.12.2020 година, да бъде направено и импортирано искане до Софийски областен съд за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР