Дежурен екипаж на самолет C-27J Спартан“ от 16-а авиационна база

...
Дежурен екипаж на самолет C-27J Спартан“ от 16-а авиационна база
Коментари Харесай

„Спартан“ транспортира медицински екип за донорска ситуация

Дежурен екипаж на аероплан C-27J „ Спартан “ от 16-а авиационна база „ Враждебна “ беше задействан в неделя вечерта, с цел да транспортира медицински екип от Военномедицинска академия при донорска обстановка за органна трансплантация. Това оповестиха през днешния ден от пресцентъра на Министерството на защитата.

Командир на екипажа е бил подполковник Пламен Дончев, помощник-командир – капитан Николай Калайджиев и борден инженер – майор Мирослав Пипев.

Самолетът е изхвърчал в 17.49 ч. и е кацнал на летище Горна Оряховица в 18.21 ч. В 22.52 ч. същата вечер самолетът се е приземил назад на летище София, като задачата по превозването на медицинския екип е била изпълнена сполучливо, допълват от МО.

Това е следващата сходна задача, изпълнена от Военновъздушните сили на България.

През февруари 6-годишно дете беше превозено по неотложност със аероплан " Спартан " от Бургас до София. Също през предишния месец екипаж от Военновъздушни сили със аероплан C-27J „ Спартан “ от състава на 16-а авиационна база " Враждебна " транспортира 11-годишно дете до Клиниката по детска онкохематология в Любляна, Словения.

Отново със самолети " Спартан " страната ни изпрати филантропична помощ на потърпевшите от земетресенията в Турция и Сирия. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР