Дефицитът на време за проучване на пазара и цените води

...
Дефицитът на време за проучване на пазара и цените води
Коментари Харесай

Как да пазаруваме безопасно по празниците. Говори експерт

Дефицитът на време за изследване на пазара и цените води до бързане и пазаруване на високи цени. Затова би трябвало да отделим повече време за извършване на покупки за и по празниците. При прибързаност човек прави неточности, а търговците вършат заблуждаващи предложения, предизвести пред НоваНюз Богомил Николов, шеф на асоциация " Активни консуматори ".

" По отношение на храните проблемите са локални - в дребни градчета с малко конкуренция се получава спекула. Често някои храни се изчерпват, а по този начин се завишават цените. Риск има и след празниците. Ако има презапасяване, търговци могат да опитат да продадат храни след приключване на периода на валидност.  Най-голямата разлика сред пазаруването онлайн и това онлайн е, че при второто постоянно можем да върнем стоката, а при първото това е преценка на продавача ", означи той.
-->
По думите му има и търговци, които са се презапасили със стока и като видят, че не могат да я продадат, стартират да понижават цените. " Не всичко е рисково, само че от нас зависи да разпознаваме изискванията на пазара. Човек, който е наясно какво желае и го е следил, не можеш да го излъжеш с подправена промоция. Човек, който просто желае да изхарчи едни пари, елементарно се поддава на клопки и купува импулсивно ", акцентира Николов.

Според него пазаруването на ненужни, само че евтини дарове, води до това да се чудим какво да ги вършим и тогава идват уеб страниците за препродажба. " Ако сте задоволително близки и си пазите касовата записка, можете да я промените. Коварна е практиката когато видите нещо доста атрактивно, вие го поръчате, само че се окаже, че не е налично и търговецът предлага същото нещо, само че малко по-скъпо. Това може да се глоби. Имаме съществени подозрения, че такива разгласи се слагат дори без да е имало ресурси от стоката ", разкри той. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР