Дефинираното понятие интимна връзка в законопроектът така както е създава

...
Дефинираното понятие интимна връзка в законопроектът така както е създава
Коментари Харесай

Адвокат Петър Бозов: Начинът, по който е дефинирано понятието интимна връзка,  ще създаде огромни проблеми в съдебната практика

Дефинираното разбиране " интимна връзка " в законопроектът по този начин както е основава повече въпроси в сравнение с отговори. Това съобщи в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " юристът по наказателни каузи Петър Бозов.

По думите му с цел да бъде работещ един закон, той би трябвало да бъде явен както за жителите, по този начин и за правоприлагащите органи: " С тези 60 дни пораждат още доста разумни въпроси. От по кое време този период стартира да тече? Това е първият логически въпрос - от както хората са се срещнали между тях, от първия съкровен контакт, от първата целувка, в случай че щете даже от първата роза и така нататък Това са въпроси, на които практиката би трябвало да се отговаряи съгласно мен, би трябвало съдилищата да бъдат слагани в тази позиция, тъй като ще се раждат разнообразни решения, надлежно някои хора ще получават протекция, доколкото други не. Възникват и още въпроси, какво става, в случай че връзките бъдат прекратени, тъй като хората не постоянно поддържат интимни контакти от самото начало на тяхната връзка и по-късно са възобновени. В тази връзка, въпросът е - срокът тече ли през времето, когато са прекратени връзки или не? Друго нещо, което недоумявам цяла заран е, по какъв начин е избран този период от 60 дни? На базата на какво? Как нашите депутати са стигнали до там, че да дефинират тъкмо два месеца, за какво не един месец? Ние живеем в едно бързо разрастващо се общество, в едно бързо и динамично всекидневие. Не са необичайност случаите, в  които хора в границите на по-малко от месец стигат до там, в това число да заживеят дружно, в това число да основат семейство, даже се стига до там, че и да забременеят ", разяснява юристът Петър Бозов.

Той добави, че не знае дали 60 дни са малко или доста, само че акцентира, че не излиза наяве на база на какво е избран този период: " Не желая да бъда неправилно свестен от слушателите на радио “Фокус ", безусловно би трябвало да има отбрана на хората, които имат интимни връзки, без да имат фактическо общуване, тъй като на процедура има доста постоянно такива случаи, в които хората не могат да получат такава отбрана, само че би трябвало да бъде ясно и съответно упоменато по какъв начин и за какво, какво съставлява тази “интимна връзка ". Моят апел към законодателите е да не бързат да вършат промени на коляно. Защото по своята същина, това е следващият законопроект на коляно.

Адвокатът акцентира, че Георги Георгиев от Стара Загора няма да понесе по-новите и по-тежки наказания: " Защото нашето наказателно право е хуманно и се ползва най-благоприятния закон за дееца, без значение какъв брой закона са се сменили. Начинът, по който е дефинирано понятието “интимна връзка ", съгласно мен ще сътвори големи проблеми в правосъдната процедура.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР