Дефинираните позиции на македонското разграничение и специалната културно-езическа идентичност остават

...
Дефинираните позиции на македонското разграничение и специалната културно-езическа идентичност остават
Коментари Харесай

Димитър Ковачевски в парламента в Скопие: Няма да отстъпим за идентичността си

" Дефинираните позиции на македонското разграничаване и специфичната културно-езическа еднаквост остават непроменени ". Това сподели македонският министър председател Димитър Ковачевски от парламентарната естрада в Скопие по време на спор за избор на заместител министри, представен от македонското издание " Свободен щемпел ".

" Гражданите да бъдат спокойни, че няма да отстъпим от алените линии на отбрана на нашата еднаквост , само че се ангажираме да бъдем част от европейското семейство допустимо най-скоро ", сподели Ковачевски.

В обръщението си към депутатите с позоваване на външната политика Ковачевски съобщи, че двустранните диалози с България за ускорение на икономическото съдействие и добросъседство не престават, а историческите въпроси ги оставят за решение на експертите .
 Петър Стоянович: Северна Македония е инцидентно основана страна, нация и език
Петър Стоянович: Северна Македония е инцидентно основана страна, нация и език

Българския политически хайлайф да има единна позиция към Македония, упорства историкът

" Историческите въпроси ги оставяме за решение на срочната историческа общественост, само че ви убеждавам, че избраните позиции за македонска отличителност и обособена културна и езикова еднаквост остават непроменени, ясни и твърди, както до момента, по този начин и в бъдеще . И аз, и всички жители нямаме алтернативи по тези въпроси. Неприемливо е когато политическа партия генерира невисок и на ниска цена политически маркетинг и лъжовен национализъм ", съобщи Ковачевски.

Според проф. Иван Илчев, член на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по историческите и просветителни въпроси сред България и Република Северна Македония и изчезва, когато се стигне до действителности.

По думите на проф. Илчев слагането на историята в центъра на договарянията сред София и Скопие е било, които не са подхванали области.
 Евролидерите чули от Радев позицията на България за РСМ
Евролидерите чули от Радев позицията на България за РСМ

Той счита, че би трябвало да сме безкомпромисни, тъй като " за права и копенхагенски критерии не се договаря "

Ковачевски пропусна да спомене българския генезис на революционера, борил се за свободата на Македония Гоце Делчев.

" За мен, за всички предходни и бъдещи генерации няма алтернатива, че Гоце Делчев е един от стълбовете на македонската битка за независима и самостоятелна страна , както и че ", посочи Ковачевски без да загатва, че бяха пренесени от България в районен съд Македония.
 И Скопие осъди вандалския акт на гроба на Гоце Делчев
И Скопие осъди вандалския акт на гроба на Гоце Делчев

Заподозрени са футболни хулигани

Затова, добави Ковачевски, заявления и сходни форми на политически фолклор и политиканство в лека форма са неприемливи и демонстрират сериозна алтернатива за нашето минало с опозиционната политическа партия, която го прави.

Припомняме, през вчерашния ден депутати от опозицията се появиха в македонския парламент с тениски с лика на Гоце Делчев. Те упорстваха да бъде призната резолюция за Гоце Делчев, а съгласно държавното управление сходен документ е непотребен.
 Българска академия на науките изобличава лъжите в
Българска академия на науките изобличава лъжите в " Харта за македонския език "

Започва акция с писмо до Народното събрание

На разискването на днешния дневен ред в македонския парламент координаторът на ВМРО-ДПМНЕ Никола Мицевски изиска последната точка да бъде за декларация за Гоце Делчев.
 Потомък на Гоце Делчев: Ако лекарите работят като македонските историчари, жив човек нямаше да има
Потомък на Гоце Делчев: Ако лекарите работят като македонските историчари, жив човек нямаше да има

Т. нар. " мултиперспективност " е имитация на историята, безапелационен е Христо Христов

Междувременно стана ясно, че на 11 февруари 2022 година на Международното летище Скопие ще кацне аероплан от София на самолетната компания " Гъливер ". Това е първият полет по тази линия, осведомиха Българска телеграфна агенция и македонската държавна организация МИА.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР