Дефектът е посочен от Националната администрация за безопасност на движението

...
Дефектът е посочен от Националната администрация за безопасност на движението
Коментари Харесай

Засегнати българи с Тесла: Изтеглят хиляди коли заради опасен д...

Дефектът е посочен от Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата на Съединени американски щати (NHTSA), която следи от близко напредналите технологии на Tesla в продължение на години, принуждавайки производителя да организира спомагателни проби.

Изтеглянето включва Tesla Model 3 2017-2023, Model S 2012-2023, Model X 2016-2023 и Model Y 2020-2023, прецизира USA Today, оповестява 24 часа.

Оказва се, в някои от случаите лидерът не е подготвен да се намеси в контрола на колата, а също по този начин не може да дефинира дали системата въобще работи. В тези случаи рискът от акцидент се усилва, е заключението на NHTSA.

Масовото евакуиране следва многогодишно следствие от NHTSA, което ще продължи да следи по какъв начин Tesla поправя дефектите на автопилота, написа 24 часа. Освен това NHTSA не е срещу самостоятелните системи като такива: регулаторът означи, че те могат да подобрят сигурността, само че единствено с виновен метод.

 

Всяка Tesla идва с автопилот по дифолт. Главният изпълнителен шеф Илън Мъск дава обещание изцяло самостоятелна система от няколко години, само че до момента неговият най-усъвършенстван автопилот FSD, изисква лидерът да държи очите си на пътя и да държи ръцете си на кормилото.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР