Дебютният албум на бургаския вокален ансамбъл Фортисимо с диригент Милена

...
Дебютният албум на бургаския вокален ансамбъл Фортисимо с диригент Милена
Коментари Харесай

Ансамбъл Фортисимо с първи албум

Дебютният албум на бургаския вокален отбор " Фортисимо " с диригент Милена Добрева, ще бъде показан на пети декември. Концертът ще е в културния дом на нефтохимика, а входът е свободен.
Албумът съдържа 16 песни на български и непознати създатели от разнообразни музикални стилове. В него има обработки на български национални песни, вокални тълкования на типичен творби, модерни известни песни от наши и непознати създатели. Включени са още произведения от изтъкнати бургаски композитори и поети като Стефан Диомов, Тончо Русев и Ивайло Вълчев.
Част от частите в албума са обработки на обичани национални песни като - " Лале ли си, зюмбюл ли си ", " Назад, обратно, моме Калино ", спечелилата " Бургас и морето " 2017 година - " Имам в сърцето си море ", известните и обичани от всички " Пак ще се прегърнем ", " Нощна ария ", " Сватба ", както и модерни обработки на известни типичен творби. Всичките 16 творби звучат настоящо и съвременно и са пример за качествена и стойностна музика.
Тази година изпълнителите от отбор " Фортисимо " станаха международни първенци в категория вокални ансамбли, спечелвайки Гран при и златен орден в категория " Поп ансамбли " от Световните хорови игри, провели се в Южна Африка, Претория.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР