Дебютантът в Интерактив тенис Марк Хаджижеков триумфира при напредналите в

...
Дебютантът в Интерактив тенис Марк Хаджижеков триумфира при напредналите в
Коментари Харесай

Дебютант спечели Първия вечерен турнир на ИТЛ за 2020

Дебютантът в Интерактив тенис Марк Хаджижеков победи при напредналите в Първия вечерен шампионат на лигата за 2020 година.

20-годишният дилетант победи във финала опитния Валентин Бонев с 2:0 сета (4:2, 4:1) и даде поръчка за още доста трофеи. Мачът в Търговска колегия 18.82 беше оспорван, с много обрати и беше предаван онлайн във Facebook.

В началото Валентин записа пробив и поведе с 2:1, само че по-късно Марк върна пробива, поведе 3:2 и с още един пробив завоюва първия сет с 4:2. Във втория сет Марк поведе с 2:0 след 5 следващи гейма в срещата, само че по-късно Вальо върна пробива и стигна до 2:1. Последва цялостна готовност на Марк, който натискаше топката от форхенд и изненадваше противника със завършващ бекхенд по правата. Това се оказа печеливша тактика, която донесе нов пробив, сполучлив гейм на свое подаване и 4:1 за Марк за първата му купа в ИТЛ.

"Доволен съм от финала, играта беше разнообразна и забавна ", сподели първенецът след последното разиграване.

"Сред останалите играчи в шампионата имаше доста положителни и съм сюрпризиран, че не изгубих нито един сет. Научих за Интерактив тенис по време на шампионата „ Роджър Федерер и другари “, където ме заведе един другар. Там играх край и получих покана за Вечерните шампионати на ИТЛ. Впечатленията ми са отлични, а организацията е доста добра. Хареса ми, че нещата са съществени и се търси връзка сред аматьорския и професионалния тенис. Играя интензивно от 13-годишен, само че не съм се занимавал професионално. Харесвам тениса доста и даже вършим с едни другари уебсайт - MVtennisworld.com. Със сигурност ще се включа отново в някой от форматите на ИТЛ ", добави той.

При начинаещите в Първия вечерен шампионат до купата стигна японецът Наото Коизуми, който надви в мача за първото място над Делян Кирилов с 1:4, 4:1, 10:2. При приблизително напредналите най-хубав беше Дончо Йоцов, победил на финала Иван Радев с 4:2, 4:2.

Програмата на Интерактив тенис продължава с дуелите на начинаещите във Втория вечерен шампионат в Търговска колегия SBS. До 7 февруари е отворено е записването за категория ИТЛ 500 във Втория вечерен шампионат, както и за първите две съревнования на Weekend Tour в Рафа Надал тенис център и в Сандански. Повече детайлности можете да намерите на уеб страницата на лигата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР