Дебатът за покупка на въоръжение никога не е лек, защото

...
Дебатът за покупка на въоръжение никога не е лек, защото
Коментари Харесай

Горанов: Лицемерно ще е в следващите дни да видим и вето върху бюджета

Дебатът за покупка на въоръжение в никакъв случай не е лек, тъй като на всички места в страните сходни покупко-продажби са били обилни като цена, само че подобен спор да се трансформира в популистки, е недопустимо. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов на ексклузивен брифинг по отношение на ветото на президента по договорката за F-16, представен от БГНЕС.

Горанов добави, че не е правилно, че липсва спор по тематиката. „ Повече от година този спор е пред публиката.
Президентското несъгласие за F-16 падна на отраслова комисия 13 депутати гласоподаваха "за " наново одобрение на договорите, а 7 бяха "против "
„ Още по-убедени сме в легитимността на сходно решение, защото държавните управления на Съединени американски щати и България са се разбрали по избрани решения, а видите ли президентът се съмнява в метода, по който това решение е постигнато”, разяснява Горанов.

„ Питам президентът ще върне ли и Закона за бюджета, защото те са свързани и това част ли е от сюжет за отсрочване на покупко-продажби? С тази провокация задоволително ли е? Ако с сходни причини ще се върне и Законът за държавния бюджет ние ще би трябвало да търсим нашата политическа стратегия”, добави финансовият министър.

Смесването на разнообразни тематики и то от президента е недопустимо за нас, акцентира още той.

Горанов изясни, че има подготвеност Народно събрание да заседава в допълнение и да се преодолее и едно несъгласие по Закона за бюджета.

Бих приел, че с несъгласие единствено на ратификационните контракти той желае да затворим дебата. Лицемерно ще е в идващите дни да забележим и едно несъгласие върху бюджета. Ако това е позицията на президента, да съобщи позицията си и във връзка с актуализацията на бюджета, защото единият план без другия няма по какъв начин да продължи, безапелационен е Горанов.
Президентът: Парите за F-16 не са на премиера или държавното управление, а на българските жители Скритите разноски може да тежат на българските държавни управления за десетилетия напред, предизвести Румен Радев
Председателят на Комисията по защита ген. Константин Попов съобщи, че Комисията по защита уверено отхвърли претекстовете на президента.

Мотивите не са състоятелни и се различаваха съществено от това, което сподели президентът в 18 ч. Убедени сме, че познаваме задоволително добре договорите, сподели още Попов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР