Дебатът в парламента на Република Северна Македония по предложената от

...
Дебатът в парламента на Република Северна Македония по предложената от
Коментари Харесай

Македонският парламент продължава дебата по френското председателство

Дебатът в Народното събрание на Република Северна Македония по препоръчаната от Европейски Съюз преговорна рамка продължава и в събота.

Според листата на записаните за изявления депутати остават още напълно малко, които би трябвало да създадат своите изявления, след което Народното събрание ще гласоподава проектозаключенията, направени от парламентарната група на ръководещата коалиция.

Според тях държавното управление се ангажира в процеса на договаряния за участие в Европейски Съюз да се придържа към “безусловно ценене на езика, идентичността, историческите и културни особености на македонския народ като детайли, по които не се водят преговори”.

И петък в пленарната зала се чуваха вувузели, когато говореха представители на ръководещата коалиция, препоръчаният документ беше късан от представителите на опозицията, чуваха се обиди и обвинявания и на двата лагера, а сред депутата и ръководител на “Левица” Димитър Апасиев и ръководителя Талат Джафери бяха разменени реплики, последвани от физически конфликт сред Апасиев и народен представител от ръководещия СДСМ.

Опозиционните ВМРО-ДПМНЕ и “Левица” упорстват за отменяне на така наречен френско предложение, което съгласно тях значи директна “асимилация и българизация на македонския народ”, изнудване и идно непрестанно възпрепятстване на процеса на европейска интеграция от страна на България.

Пред Народното събрание продължава да стои палатковият лагер на протестиращите против предлагането за преговорна рамка, само че протестиращите са доста по-малко от предходните дни.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР