Дебатът около сигурността на самолетите на Boeing показва колко е

...
Дебатът около сигурността на самолетите на Boeing показва колко е
Коментари Харесай

Кризата в Boeing вреди на имиджа на безпилотните коли

Дебатът към сигурността на самолетите на Boeing демонстрира какъв брой е мъчно да се завоюва публичното утвърждение за безпилотната технология при колите, твърди основният изпълнителен шеф на Daimler - Дитер Цетче.

Според него казусът с американският производител на самолети ясно демонстрира, че хората незабавно се настройват против софтуерните асистенти, когато те станат причина за тежка злополука.

След двете злощастни произшествия на пътнически самолети Boeing 737 MAX, всички машини от модела бяха приземени, а проверяващите откриха, че повода и за двата тежки случая, при които починаха всички на борда на двете машини, се корени точно в автопилота. Всичко това породи подозрения за сигурността на всички сходни системи, в това число и тези в колите.

Автомобилната промишленост ще показа своите самостоятелни системи на стадии, с което се цели по-лесното разбиране на извънредно комплицираната, само че евентуално увеличаваща сигурността система от обществото.

" Дори в случай че безпилотните коли са 10 пъти по-безопасни от тези, ръководени от хора, е необходим единствено един забележителен случай, който да наклони мненията в противоположната посока, " разяснява Цетче.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР