ДДС за ресторантьорите ще си остане 20%. Това заяви финансовият

...
ДДС за ресторантьорите ще си остане 20%. Това заяви финансовият
Коментари Харесай

Асен Василев: ДДС за ресторантьорите остава 20%

ДДС за ресторантьорите ще си остане 20%.

Това съобщи финансовият министър Асен Василев пред публицисти в Министерския съвет.

" Това, което споделих и предходната седмица е, че министерството все още е разгласило данъчните закони с 20% ставка. Те няма да бъдат изтеглени и ставката няма да се промени на 9% ", изрично съобщи той. 

Обясни, че сега водели диалози с сектора за изсветляване, които били в няколко направления.

" Сложиха 7-8 оферти на масата, чакаме ги документално. Едно от тях е да се вдигнат минималните осигурителни прагове по специалности в бранш ресторантьорство и хотелиерство, като най-ниският да е 1000 лева, а не да се обезпечават на минимална работна заплата ", разясни Василев. 
 
Обсъждано било всяко заведение да има ПОС терминал и да се глобяват тези, в случай че нямат такова.

" Трето, което обсъждахме е да не се заплаща сметката, в случай че не бъде публикуван фискален бон. Освен това да не могат да се обезпечават чиновници на по-малък работен ден, в случай че нямат друга работа, или други приходи, или не са учащи или студенти ", сподели още той.

" Нека да забележим по какъв начин наподобява този пакет изсветляващи ограничения, да го пресметнем, ще забележим какви са приходите в бюджета от него, и в случай че те са по-големи от възобновяване на ставката, тогава може да имаме диалог дали ще остане на 9% ", съобщи Василев и добави: " тогава и единствено тогава ". 

По-рано обаче депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски съобщи в Народното събрание, че Данък добавена стойност за ресторантьорите ще остане 9%, тъй като по този начин са се договорили с Асен Василев. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР