ДАЗД връчи за четвърти път отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“

...
Държавната агенция за закрила на детето отличи хората, които са
Коментари Харесай

Държавната агенция за закрила на детето отличи хората, които са отдали професионалния си живот на най-голямата кауза – Децата. За четвърта поредна година.

ДАЗД награди организации, общини и работещи, които предоставят на децата и семействата им, образователни и социални услуги. При изключителен интерес за отличието „Аз гарантирам щастливо детство“ бяха подадени над 200 номинации от цялата страна в четирите категории – „Значима иновация“, „Успешна промяна“, „Значимо партньорство“ и „Устойчиво Развитие“, съобщиха от ДАЗД.

„Аз и моят екип се вълнуваме от всяка получена номинация и сме истински радостни и горди, че всяка година те значително се увеличават. Вълнуваме се, защото е истинско удоволствие, когато четем за постиженията ви, когато знаем, че са положени толкова много усилия и още повече любов в работата ви, за да се грижите за децата ни. От името на ДАЗД искам да благодаря и да изразя признанието и уважението си към всички номинирани“, това заяви по време на церемонията по награждаването председателя на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова.

Иновативни методи на преподаване, осъвременени класни стаи, протегната ръка в точния момент са само част от причините за получаване на знака „Аз гарантирам щастливо детство“. В категорията „Значима иновация“ една от наградите отиде при Възпитателно училище – интернат „Христо Ботев“, село Подем – Долна Митрополия. Осъзнавайки колко е важно всяко дете да има пример, за да върви по правилния път, те въвеждат иновативния подход „Менторска програма“. Така възпитаниците им имат възможността да се срещат, да се учат и да получат съвети и подкрепа от художник, музикант, хореограф, психолог, социален работник, мениджър, IТ-специалист и др.

С безбройните успехи на талантливите си ученици и успешните общи инициативи с Държавната агенция за закрила на детето, приза в категорията „Значимо партньорство“ отиде при Национално училище за танцово изкуство.

Със своята седемдесетгодишна история, през която пълноценно ангажира свободното време на децата, най-високата оценка в категорията „Устойчиво развитие“ получи Национален дворец на децата.

Отличие „Успешна промяна“ получиха „Фондация „Промяната“, Женско сдружение „Екатерина Каравелова“ и „Щастливци“, град Харманли. В четирите категории бяха връчени и общо 50 плакета.

„Това са професионалисти, отдадени до край на най-ценното – децата ни. Някои от отличените променят детските съдби, подават ръка в трудни моменти за детето и го връщат към доброто, връщат пътя и надеждата му, че мечтите могат да се сбъдват. Бих искала да споделя, че всяка една номинация, която получихме заслужава да бъде наградена, защото всички вие сте добрия пример – добрия пример затова как трябва да се грижим за бъдещето си, защото децата са не само нашето бъдеще, а нашия път и светлина“, допълни още д-р Елеонора Лилова.

За спазване на противоепидемичните мерки, награждаването с отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“ се проведе онлайн. Събитието беше уважено от министъра на образованието и науката акад. Николай Денков. Надя Клисурска, заместник-министър на труда и социалната политика изпрати поздравления до председателя на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора Лилова и всички наградени и номинирани, като им пожела да продължават да добротворят и усмихват. Мария Гайдарова, заместник-министър на образованието и науката също изпрати своите поздравления, като посочи, че подадената ръка в точния момент дава криле. Общочовешките ценности, добротата се предават лесно, когато си вдъхновен, допълни Гайдарова. Началникът на Регионалното управление на образованието – София-град д-р Ваня Кастрева поздрави ДАЗД и всички номинирани за Отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“. Тази награда е похвала за любовта и апостолската отдаденост към всяко дете, допълни тя. Председателят на синдиката на българските учители д.ик.н. Янка Такева заяви, че в последните години Държавната агенция за закрила на детето е разширила политиките си и се е превърнала в авторитетна институция в помощ на родителите, учителите и всички граждани. Затова СБУ смята, че политиките на ДАЗД трябва да са еднакво отдалечени от всички министерства, за да е още по-ефективна за обществото, допълни Такева. Гости на церемонията бяха и представители на всички РУО по области, представители на общините и на Агенцията за социално подпомагане. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР