Дайте друг критерий как да се променят заплатите на депутатите,

...
Дайте друг критерий как да се променят заплатите на депутатите,
Коментари Харесай

Йордан Цонев: ДПС е против замразяването на депутатските заплати

Дайте различен аршин по какъв начин да се трансформират заплатите на депутатите, нямам нищо срещу. Движение за права и свободи е срещу замразяването на възнагражденията, препоръчано от Българска социалистическа партия. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев.
Цонев посъветва bTV да види какъв брой е междинната заплата в страната и разгласи предлагането на Българска социалистическа партия за „ популистко”. Еми добре тогава, да не получаваме никакви пари – ние разчитаме на тях, добави депутатът. На предлагането, че може депутатите да получават пари от партиите си, само че това не било общоевропейска критерия.
Народният представител се разгласи и срещу това партийните дотации да станат 1 лев на глас, тъй като по този начин щяло партиите да отидат при сенчестия бизнес – теза, която и министър председателят Бойко Борисов оповести пред Слави Трифонов.
Бюджетни битки
Гербава е тази техника – по този начин Цонев разяснява смяната на куп данъчни закони през Закона за държавния бюджета. Той се оплака, че било порочно бюджетът на НЗОК да е 30 страници, а преходните и заключителните страници да са 130 страници. Ограничават се опциите за реакция, посочи националният представител на Движение за права и свободи.
Същевременно пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ и ръководител на бюджетната комисия Менда Стоянова се оплака, че опозицията била срещу всяко предложение на ръководещите по бюджета на НЗОК. И се похвали, че било признато да може остатък от пари по едно перо да се трансферира към друго.
Стоянова сподели и нещо друго – че след признатия предел от 5000 лв. обезщетение за по-далечни родственици при гибел на пътя, нямало причина застрахователната награда по „ Гражданска отговорност” да се покачва. Припомняме, че от застрахователния отрасъл плашеха с 1000 лв. „ Гражданска отговорност”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР