Дъвка, която намалява риска от предаване на коронавирус от човек

...
Дъвка, която намалява риска от предаване на коронавирус от човек
Коментари Харесай

САЩ: Започват клинични изпитвания на дъвка срещу коронавирус

Дъвка, която понижава риска от предаване на ковид от човек на човек, създадоха учени от университета в Пенсилвания, излиза наяве от оповестено на уеб страницата на университета известие.

Учените са създали опити със слюнка на инфектирани с ковид SARS-Cov-2 хора, добавяйки в опитните мостри, отгледани в лабораторни условия, съдържащ се в дъвката протеин ACE2, предава БГНЕС.
Съединени американски щати няма към този момент да постановат локдауни поради ковид
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че битката с Ковид-19 не би трябвало да бъде мотив за политически разделения. Той показа нов проект за...

Установено е, че този протеин оказва помощ да се понижи вирусното натоварване в слюнката на пациентите.

„ Вирусът се популяризира в слюнката и ние знаем, че когато инфектиран човек киха, кашля или беседва, вирусът се популяризира и попада в организма на други хора ”, отбелязва ръководителят на проучването Хенри Даниел. Дъвката ще даде опция вирусът да бъде обезвреден в слюнката, като по този метод се даде елементарен метод за понижаване на източника на предаване на заболяването.

Изследването е още в първичен етап на изследване. Предстои да бъдат извършени клинични проучвания, с цел да се ревизира сигурността и успеваемостта на дъвката за здравето и живота на хората.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР