Давид Салас е най-младият преподавател по лингвистика в Тринити Колидж

...
Давид Салас е най-младият преподавател по лингвистика в Тринити Колидж
Коментари Харесай

"Невидимият огън" от Хавиер Сиера

Давид Салас е най-младият учител по филология в Тринити Колидж в Дъблин. Той таман е завършил с дисертацията си и отпътува на отмора в Мадрид. Там има среща със остарялата другарка на дядо му – Виктория Гудман.

Лейди Гудман е известна писателка и води курсове за хора, изкушени от литературата. Задачата им е по страниците на остарели книги да търсят следи за местонахождението на свещения Граал. Те обаче не подозират какъв брой рисково е заниманието им и какви последствия може да има. Докато един от тях не е открит мъртъв.

Давид се впуска в разплитането на мистерията дружно с Паула – красивата асистентка на лейди Гудман. Следват закътани в Пиренеите романски църкви, художествени сбирки в Барселона, антични ръкописи и необясними кодове, издълбани в камък...

Всички те се вплитат в сюжет, изпълнен с интриги, които ни карат да си зададем въпроса кой пали в душите ни невидимия огън.



Хавиер Сиера е прочут на българските читатели с романите „ Тайната вечеря “, „ Тамплиерските врати “, „ Египетската загадка на Наполеон “ и други. През 2006 година романът му „ Тайната вечеря “ се подрежда на шеста позиция в класацията на „ Ню Йорк Таймс “ за най-продавани книги, като става първият испански разказ, постигнал този триумф в Съединени американски щати.

Произведенията на Хавиер Сиера са преведени допълнително от четиресет страни, в това число и България.
Най-новият му разказ – „ Невидимият огън “, печели влиятелната премия „ Планета “ през 2017 година и се подрежда измежду най-продаваните заглавия в Испания, като надминава даже „ Произход “ на Дан Браун.

По покана на Издателска къща „ Хермес “ Хавиер Сиера ще посети България и ще показа „ Невидимият огън “ пред родните читатели. Премиерата на книгата в София ще се състои на 10 март (вторник) от 18,30 часа в Книжен център „ Гринуич “. На 11 март (сряда) създателят ще гостува и в Пловдив, където ще се срещне с фенове от 18,00 часа в Kултурен център – музей „ Тракарт “.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР