Датският шеф-готвач Расмус Мунк иска да пренесе кухнята от висок

...
Датският шеф-готвач Расмус Мунк иска да пренесе кухнята от висок
Коментари Харесай

Датски готвач изстрелва гурме кухнята в стратосферата

Датският шеф-готвач Расмус Мунк желае да придвижи кухнята от висок клас на ръба на космоса, като възнамерява през 2025 година да сервира стратосферна кухня, оповестиха от неговия ресторант.


" Експедицията ще се организира на борда на галактическия транспортен съд Space Perspective Spaceship Neptune, първият в света въглеродно безпристрастен галактически транспортен съд ", се споделя в изказването на ресторант Alchemist в Копенхаген, който донесе на Мунк две звезди Мишлен.

" Те ще вечерят, до момента в който следят изгрева над извивката на Земята " на височина 30 000 метра над морското ниво, се споделя в известието.

Срещу 495 000 $ на билет шестима туристи ще се насочат на шестчасово странствуване в херметизирана галактическа капсула, която ще се издигне в стратосферата в цялостен с водород " SpaceBalloon ".

Към пътуването ще се причисли 32-годишният готвач и самопризнат галактически запалянко.

Мунк дава обещание " ястия, въодушевени от ролята на галактическите проучвания през последните 60 години от човешката история и от въздействието, което те са оказали върху нашето общество - както в научно, по този начин и във философско отношение ".

Менюто му ще бъде лимитирано само от неспособността му да подготвя храна на открит огън.

Много от съставките ще бъдат приготвяни на кораба, от който е спусната капсулата, съгласно Alchemist, който е класиран на пето място измежду заведенията за хранене в света през 2023 година съгласно справочника " 50-те най-хубави ресторанта в света ".

През последните десетилетия Дания се трансформира в гастрономическа мощ на земята, като копенхагенските заведения за хранене Noma и Geranium са носители на купата най-хубав ресторант в света. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР