Датските власти обявиха, че страната няма да приеме нито един

...
Датските власти обявиха, че страната няма да приеме нито един
Коментари Харесай

Дания няма да приеме нито един бежанец от квотите през 2018 г.

Датските управляващи оповестиха, че страната няма да одобри нито един емигрант по силата на квотите през 2018 година, заяви Агенция Франс Прес.

"Още сме в състояние да водим битка за консолидираното на многочислените бежанци, пристигнали в Дания в последните години ", уточни в официално съобщение министърката на имиграцията и интеграцията Ингер Стьойбер, аргументирайки решението на управляващите.

През 2016 година скандинавската страна приключи присъединяване си в програмата на Организация на обединените нации с квоти за презаселване на бежанци и от този момент не го е възобновявала. Приблизително 21 хиляди сирийски бежанци дойдоха в Дания след експлоадирането на гражданската война през 2011 година Според датския министър председател Ларс Локке Расмусен, "многобройните бежанци от сирийската война, които потърсиха леговище при нас, би трябвало да се завърнат вкъщи си, незабавно щом изискванията го разрешат ".

За дясноцентристкото държавно управление и огромното болшинство в Народното събрание, в това число социалдемократическата съпротива, "бежанците като цяло не би трябвало да остават в Дания ". Тези политически сили залагат на връщането и на оказването на помощ на страните, граничещи с конфликтните зони. Копенхаген даде филантропична помощ от над 2 милиарда крони (268 млн. евро) на сирийски бежанци в Сирия и в прилежащите страни от 2011 година насам.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР