Датската прокуратура днес повдигна обвинения в шпионаж срещу гражданин на

...
Датската прокуратура днес повдигна обвинения в шпионаж срещу гражданин на
Коментари Харесай

Руснак е обвинен за шпионаж в Дания

Датската прокуратура през днешния ден повдигна обвинявания в шпионаж против жител на Руската федерация, непрекъснато пребиваващ в Дания, съобщи Ройтерс.
Задържаният под стража от началото на юли съветски жител, чието име не се оповестява, е предавал "информация за датски енергийни технологии на съветското разузнаване " против възнаграждение, съгласно датската прокуратура, представена от съветски медии.
Руското посолство в Копенхаген съобщи, че счита дейностите на датските управляващи за "грешка " и прикани за безпристрастност на правосъдния развой, съобщи ТАСС.
Прокуратурата посочи, че ще желае затвор и депортиране на обвинения. Според в. "Юландс постен " членът от Наказателния кодекс, по който е предявено обвиняването, планува до шест години затвор, предава Българска телеграфна агенция.
Случаят е обвързван с по-голямо следствие, осъществено от датската Служба за сигурност и разузнаване, отбелязва Ройтерс. Съдът в Олбор ще поеме случая, само че още не е насрочил дата за правосъдния развой, който ще се води при закрити врата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР