Датите за посещението на турския президент Тайип Ердоган в Атина

...
Датите за посещението на турския президент Тайип Ердоган в Атина
Коментари Харесай

Ердоган ще обсъжда двустранната търговия в Атина в началото на декември

Датите за визитата на турския президент Тайип Ердоган в Атина бяха закрепени. Заместник-председателят на турското държавно управление Хакан Чавушоглу съобщи, че Ердоган ще посети Атина на 7 и 8 декември.

Той повтори, че Ердоган е първият президент на Република Турция, който посещава Гърция от 65 години насам.

„ Нашият президент е първият президент на Република Турция, който посещава Гърция след 65 години. Мисля, че това посещаване ще има доста значими резултати ", сподели Чавушоглу.

Заслужава да се означи, че Ердоган към този момент е посетил Атина като министър председател, позиция, която заемаше от 2003 до 2014 година Преди няколко дни Чавушоглу също изясни, че две страни ще обсъдят комерсиално съдействие.

Тъй като гръцкото държавно управление, още веднъж, потърси възстановяване на гръцко-турските връзки и упорстват за европейската вероятност на своя комшия.

За „ дневния ред “ на идната среща, същите източници означават, че на масата би трябвало да се откри: Споразумението сред Европейски Съюз и Турция, Кипър, вероятността за присъединението на Турция към Европейски Съюз, опасността от тероризма, търговията и Бежанско- икономическите връзки сред двете страни и други Дипломатически източници споделят, че е желателно това пътешестване „ да означи нова стъпка в гръцко-турските връзки на процедура “.

Анкара желае да знае и най-малкия подробност, за това по какъв начин Ердоган ще прекара тези два дни в Гърция.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР