Дати на зодия Близнаци: 21 май – 20 юни Известни личности

...
Дати на зодия Близнаци: 21 май – 20 юни
Известни личности
Коментари Харесай

Линда Гудман за чара на БЛИЗНАЦИ

Дати на зодия Близнаци: 21 май – 20 юни

Известни персони зодия Близнаци:

Зодия Близнаци мъж:

Джон Кенеди, Шарл Азнавур, Джони Деп, Хю Лори, Клинт Истууд, Колин Фарел, Принс, Лени Кравиц, Марк Уолбърг, Боб Дилън, Джон Кенеди, Джейми Оливър, Том Джоунс, Рихард Вагнер, Жан-Пол Сартр, Евгени Минчев, Васко Кръпката, Калин Врачански, Бойко Борисов, Калин Вельов.

Зодия Близнаци жена:

Анджелина Джоли, Кайли Миноуг, Никол Кидман, Натали Портман, Хайди Клум, Мерилин Монро, Наоми Кембъл, Анна Курникова, Винъс Уилямс, Щефи Граф

Камъни за зодия Близнаци: Ахат, Аквамарин, Цитрин, Тигрово око, Планински кристал, Хризокола, Яспис, Оникс, Топаз, Тюркоаз

Ако хората от тази зодия от време на време основават у вас усещане, че виждате двойни облици, не бързайте да сменяте очилата си. Само си спомнете, че това е зодия Близнаци и че непостоянната им природа има две страни.

Веднъж ги усещате, различен път не. Какво зърнахте в тези живи черти? Любов? Или може би ненавист? Възторг? Интелект? Идеализъм? Тъга? Радост? Толкова е забавно да се следи меркуриевата непостоянност в изражението на Близнаците – съвсем като лудата игра на светлините в някоя дискотека. Не може да се осъзнае границата сред действителността и илюзията, които ту се сливат, ту се разделят.

Ако човек желае да откри някой от зодия Близнаци, ще му бъде нужна известна прозорливост – той би трябвало да усети къде да го търси. Хората от тази зодия постоянно сменят местонахождението си и то прекомерно ненадейно.

Те имат навика най-изненадващо да трансформират облеклата, специалностите, любовните си увлечения или домовете си, както и своите решения.

Ако желаете да намерите присъщ представител на този знак, много ще би трябвало да се помъчите. Пробвайте да вземем за пример в книжарница. Близнаците небрежно прелистват книгите. Един бърз взор из страниците им е задоволителен, с цел да вдървен наличието. Близнаците обичат да шарят напред-назад по книгата – в действителност на такова държание те са склонни и в живота.

Няма по какъв начин да не се натъкнете на представители на тази зодия, които да търчат из коридорите и се майтапят с сътрудниците си в радиокомпания, издателство, телефонна централа, автосалон или рекламна организация – в случай че несъмнено съумеете да ги накарате да ви извърнат внимание сред многочислените си задължения.

Когато въпреки всичко откриете една такава меркурианска персона, отделете й нужното внимание, даже и да би трябвало да паднете от отмалялост, до момента в който тичате по петите й.

Най-напред ще забележите нервното напрежение, което ври и кипи към този човек.

Възможно е да срещнете Близнаци, които приказват постепенно, само че множеството от тях приказват бързо. Всички до един обаче схващат съвсем мигновено. Близнаците в никакъв случай не задържат взор в някаква точка за повече от две-три секунди.

Всъщност техните пъргави и преносими очи са това, по което най-лесно можете да ги познаете. У тези хора се усеща някакъв припрян блян, една откровена, предразполагаща доброжелателност, както и неизмеримо бързи, само че елегантни придвижвания.

По всяка възможност ще сгрешите, в случай че опитате да накарате Близнаците да стоят на едно място или да се подчинят на една избрана мисъл. Съвсем несъмнено обаче ще си изпатите, в случай че ги предизвикате на вербален дуел. Техният разум сече като бръснач и елементарно се приспособява към всяка обстановка.

Обикновено имат изискано възприятие за комизъм и са по-умни от останалите.

Доста хора от тази меркуриева зодия намират за занимателно да объркват по-бавно мислещите със светкавичния си разум.

Човекът от зодия Близнаци най-внезапно ще изникне край вас като любопитна птичка, живо ще се огледа към себе си, с цел да види какво става, и по-късно ще отлети нанякъде преди да съумеете да го поздравите.

Представителите на тази зодия се усещат като птичета с подрязани криле в клетка, в случай че към тях господства твърдо открит ред.

Те ненавиждат каквато и да била скучна работа или еднообразност. Точността рядко им е присъща (освен в случай че асцендентът им не е Дева, когато се трансформират в живи часовници).

Типичните Близнаци обаче постоянно закъсняват – не тъй като не ценят или нямат визия за времето, а тъй като нещо по пътя е отвлякло вниманието им и ги е забавило.

Неизтощимата меркуриева природа непрекъснато търси страсти и промени, другояче духът се поддава на меланхолията и унинието.

Ако имате другар Близнаци, може би към този момент сте усетили характерен за зодията табиет – толкоз скучен, че може да ви накара да побеснеете. Ще ви предложения да вземем за пример да се отбиете в жилището му (което при всички случаи е апартамент, защото къщата е нещо прекомерно улегнало) да гледате остарял филм с Хъмфри Богарт, след което и някаква комедия (разбира се от две елементи, защото Близнаците в никакъв случай не се задоволяват единствено с едно нещо), както и да отскочите с колата до игрището за голф край града и да обърнете няколко водки в близкото заведение.

Вие обаче сте изтощена и жадувате да се приберете вкъщи. Все отново му благодарите и учтиво отклонявате поканата за различен път. Но той ви размеква със сините си (зелени или кафяви) очи и ви превзема с чара си. Говори толкоз бързо и се усмихва толкоз покоряващо, че скоро се предавате и приемате поканата. Преди това обаче той има да свърши някаква работа и ви дефинира среща след час на ъгъла.

Едва ли сте очаквали такова нещо и по тази причина още веднъж вършиме опит да отклоните поканата. Той пък за следващ път пуска в деяние изпитаните средства, което дефинитивно ви принуждава да се съгласите. Изпитвате скука при мисълта, че цялостен час ще си губите времето, още повече, че чувствате болки в краката.

Както и да е, то все някак минава и в уговореното време се появявате на ъгъла. Старият ви другар закъснява половин час и идва задъхан. И какво мислите – трансформирал е решението си. Казва, че е изнемощял, спи му се и предлага да отложите за на следващия ден.

В подобен миг единствено човек от зодия Близнаци е в положение да избегне удар в лицето. И той в действителност го прави. Прощавате му и което е още по-учудващо – приемате поканата му за идната вечер, все едно, че някой ви е изпил мозъка. Сама сте си отговорна, че ви е изиграл по този метод.

Ако всичко това се повтори и на другата ви среща – не се учудвайте. Заслужавате си го, откакто сте разрешила да ви омагьоса с приказките си.

Всички родени под този безоблачен знак усещат огромна нужда да скриват същинските си претекстове.

Като че ли изпитват непреодолимо предпочитание да правят неща, радикално противоположни на действителните им стремежи, съвсем като Рибите. Тази тяхна невероятна еластичност обаче, както и красноречието им, ги прави забележителни политици и доста положителни експерти в региона на човешките връзки.

Близнаците знаят по какъв метод да ви откажат и от най-заклетите ви възгледи. Словесните им удари по този начин ще ви огънат, че ще приемете всяка тяхна дума и даже ще им благодарите за превъзходното осъществяване. Ако почувстват заплаха, инстинктивно напипват слабите ви места и ги нападат с преносимия си разум и острия си език.

По един или различен метод Близнаците постоянно са владетели на словото.

Без проблеми могат да продадат парченца лед на ескимоса или фантазии на песимиста. Ако по някаква случайност ги притиснете натясно, те могат толкоз бързо и майсторски да сменят тематиката и да отклонят диалога от себе си, че в последна сметка победеният се оказвате вие.

Понякога меркуриевата податливост да си вършат смешки с близките може да подтикне Близнаците към измами или закононарушения, само че това надали се случва постоянно. Срещат се Близнаци, които живеят в неистини и коварство, подведени от своите пристрастености.

Болшинството от тях обаче са прекомерно огромни идеалисти, с цел да се трансфорат в нарушители.
Все отново би трябвало да се признае, че Меркурий им дава шансове да съумеят в тази област. Те биха могли да бъдат ненадминати мошеници.

Благодарение на бързите си ръце изкусно могат да извършат грабеж, да подправят чек или да фалшифицират банкнота от пет лири, без да ги усетят.

Все отново като се изключи случаите, когато планетите в рождения хороскоп на Близнаците са подредени по подобен метод, че излъчват отрицателни въздействия, множеството хора от тази зодия са почтени, а някои даже прекомерно. Те сякаш са разкъсвани сред две крайности.

Изтощеният мозък на Близнаците има потребност от два пъти повече сън, в сравнение с другите, с цел да се възвърне изцяло. Те обаче рядко могат да се наспят, защото постоянно страдат от бодърствуване. Все отново постоянно би трябвало да пробват да почиват пълноценно, с цел да излекуват обтегнатите си нерви и да отморят възбудените си мозъчни кафези, защото съществува непрекъсната опасност от нервно безсилие. Нуждаят се от големи количества пресен и чист въздух, както и от доста слънчева топлота, в случай че желаят да не постъпват в болница.

Липсата на всичко това, наред с неналичието на придвижване, може да аргументи възпаления в региона на раменете, ръцете и пръстите. Белите дробове и червата също могат да пострадат. Ако не се преценяват задоволително със здравето си, меркуриевите хора могат да се натъкнат на затруднения в краката и гърба, както и на болести като артрит, ревматизъм или мигрена. Не е за поверие, само че Близнаците са доста по-податливи на проблеми с нервната система, породени по-скоро от досада и затънал живот, в сравнение с от прекомерно дейна активност.

Дълбоко в своята търсеща и неспокойна натура Близнаците се стремят към някакъв блян и най-големият им проблем е да схванат какво съставлява той.

Този блян може да бъде всевъзможен, защото въображението на тези хора няма граници. Пари, популярност, благосъстояние, обич, кариера – това не постоянно им е задоволително.

Меркурий зове Близнаците все по-високо и далеко, примамва ги с нови и нови обещания, всяко от които е по-светло от предходното. От отсрещната страна на пътя тревата постоянно наподобява по-раззеленена. Небето е по-синьо над някой различен океан. Звездите са по-ярки в други Вселени. Накъде са се устремили тези хора? Може би към някакъв незнаен и към момента неоткрит континент вътре в душите им.

Те пътешестват и разкриват духовни пространства.

Близнаците имат остроумен взор и разностранна заложба. Притежават отлично възприятие за комизъм, деликатност, дипломатичност и сръчност. Липсва им обаче неизменност и самообладание. Лесно загърбват старите полезности за сметка на незнайното и новото, след което съжаляват за незабавно взетото решение. Независимо, че са измежду толкоз доста хора, Близнаците споделят най-скъпите си усеща само с непрекъснатия си сателит – брата близнак вътре в себе си.

Въздухът е техният детайл и същински дом. Земята им е непозната. С обаянието си Близнаците са способни да подмамят птичката от дървото и да я научат на нови песни. Непрестанно търсещият меркуриев разум обаче елементарно може да изпусне синята птица на щастието, която в продължение на години копнее за него в личната му градина.

Цветовете, подхождащи на хората от тази зодия са жълто, зелено и синьо, както и сребристо и сиво, а настроението им отразява техният светещ камък – аквамарин.

Ефирното им наличие припомня нежния мирис на момина сълза, а устните им са поели свежото ободрително благоухание на най-зелените ели от девствените гори.

Инфо: Линда Гудман “Слънчеви знаци ”, ИК “Светулка ”

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР