Датата на ротацията наближава. Меморандуми и ултиматуми, Комисии за разследване

...
Датата на ротацията наближава. Меморандуми и ултиматуми, Комисии за разследване
Коментари Харесай

Политечски анализатори: Меморандумът е ултиматум

Датата на ротацията наближава. Меморандуми и ултиматуми, Комисии за следствие на връзките на Мартин Божанов - това е част от политическия декор, на който се случва всичко това.

Журналистът Веселин Стойнев дефинира меморандумът като стратегически ход. " В самото начало беше оповестено, че е покана за договаряния. Беше казано, че даже да се стигне до избори, договарянията ще стартират от него. Ключовото е по какъв начин ще се разпределя властта в регулаторите, те са значим миг в ръководството на страната - касаят непосредствено жителите. Меморандумът не е съдружно съглашение, некоалицията действа като конфедерация. Ако има ултиматум, той е към Борисов - да избере ПП-ДБ или Движение за права и свободи ", съобщи той пред Нова тв.

Политикът Александър Симов от своя страна счита, че меморандумът не е покана за диалог, а пехливански дуел. „ Това е прокризисно извиване на ръце. Няма правила в разделянето на регулатори. Ползваха Пеевски за пробутване на измененията в Конституцията. Сега му споделят да стои настрана, само че това няма по какъв начин да стане “, счита той.

На собствен ред политоголът Кристиан Шкварек уточни, че меморандумът е ултиматум, а това се потвърждава от думите на Борисов. " След неговото изявление ПП–ДБ даде заден ход. В момента, в който свършват деветте месеца, те вземат решение да подпишат документ - това са трикове. ПП–ДБ желаят 50:50 единствено в регулаторите, а в Министерски съвет да е 90:10. Това не е резонно и не е демократично ", разяснява той.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР