Data.ai, в миналото известен като App Annie, публикува проучване на

...
Data.ai, в миналото известен като App Annie, публикува проучване на
Коментари Харесай

Хората прекарват средно по четири-пет часа на ден със смартфоните си

Data.ai, в предишното прочут като App Annie, разгласява изследване на пазара на мобилни приложения в 13 страни. Те откриват, че потребителите на смарт телефони прекарват от ден на ден време в мобилни приложения. Сега това количество е 4-5 часа дневно.
Прочетете още
Въпреки че времето, което хората прекарват всекидневно в мобилни приложения, е друго в обособените страни, жителите на 13 страни прекарват приблизително повече от 4 часа на ден в тях. Сред тях са жителите на Индонезия, Сингапур, Бразилия, Мексико, Австралия, Индия, Япония, Южна Корея, Канада, Русия, Турция, Съединени американски щати и Обединеното кралство. В същото време в Индонезия, Сингапур и Бразилия потребителите прекарват повече от 5 часа дневно в мобилни приложения.

Отбелязва се, че растежът на времето за потребление на мобилни приложения се е забавил спрямо второто тримесечие на 2020 година, когато в разгара на пандемията от ковид се наблюдаваше бързо повишаване на известността на мобилните приложения във всички категории. Потребителите по целия свят трябваше да работят и учат от у дома, да пазарят онлайн, да играят повече мобилни игри и да поддържат връзка между тях посредством разнообразни услуги за видеоконференции.

Изглежда, че потребителите в някои страни са запазили навиците, добити по време на пандемията. Това важи и за времето, прекарано в потребление на разнообразни мобилни приложения, което освен не понижава след нормализирането на здравословното положение, само че и продължава да се усилва. Например през второто тримесечие на 2020 година жителите на Сингапур прекарват приблизително по 4,1 часа дневно в мобилни приложения, а през второто тримесечие на 2022 година този брой ще нарасне до 5,7 часа дневно. В Австралия времето, прекарано в приложения, се е нараснало от 3,6 часа на 4,9 часа сред второто тримесечие на 2020 година и второто тримесечие на 2022 година И в двата случая нарастването е с 40 %.

В същото време data.ai разгласява класацията си на най-популярните игри и приложения за второто тримесечие. Instagram води по брой изтегляния в международен мащаб, а TikTok - по потребителски разноски. Сред приложенията, които не са свързани с игри, Фейсбук продължава да води по брой на месечно дейните консуматори, изпреварвайки WhatsApp, Instagram, Messenger, TikTok, Telegram и други.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР