Дъската за рязане е един от най-верните помощници на всяка

...
Дъската за рязане е един от най-верните помощници на всяка
Коментари Харесай

Дървената дъска за рязане: колко вредна е тя за здравето?

Дъската за рязане е един от най-верните помощници на всяка стопанка. Тя служи за обработка на всевъзможни хранителни артикули, като стартираме от месо, преминем през плодове и зеленчуци и стигнем до сирена и кашкавали.
Без нея сме изгубени в кухнята. Ще ни се наложи да режим всичко на ръка, а това с изключение на, че изисква мурафет, е не по-малко трудоемко.

Дали обаче дървената повърхнина е толкоз почтена, колкото наподобява на пръв взор, ще разберете в този момент.
Макар да знаем, че по-добро от естествените материали няма, то в този случай е целесъобразно деликатно да се замислим, преди да влагаме в покупка на дъска за рязане.
Ще споделим с вас по какъв начин една елементарна дървена дъска може да се окаже сериозна опасност за човешкото здраве.
 Как да почистите дървените дъски за рязане Как да почистите дървените дъски за рязане
Дъските за рязане се употребяват всекидневно, само че какъв брой постоянно отделяте време за почистването на вашия дървен асистент? Правилната грижа е в...
Ето и какви рискове ви грозят:
Криещи се из дъските бактерии
Онези, които държат на това в дома им да участват дървени дъски, е целесъобразно да ги подменят през избран интервал от време. В противоположен случай е допустимо да прихванат нещо неприятно като салмонела, ешерихия коли или друга бактерия.

Почерняване от влагата
 Как кухненската дъска може да е рискова Как кухненската дъска може да е рискова
Ползването на една и съща дъска и нож за сурово месо и по-късно за пресни артикули носи съществени опасности от чревна зараза. Това сподели...
Това е идващ проблем, пред който ни се постанова да се надигнем, в случай че сме последователи на дървото. Знаете, че от влагата то почернява. Това се следи най-осезаемо по краищата. Независимо какви грижи полагате за този аксесоар, няма по какъв начин да преодолеете последствията от влагата.
Нямате визия какъв брой доста бактерии съществуват там. По-добре да не знаете. Веднага, щом забележите тъмни следи по дървената повърхнина, побързайте да я изхвърлите.
Факт е, че дървените дъски са доста по-издръжливи от пластмасовите, силиконовите или стъклените, само че най-после, като ударим чертата, излизат прекомерно скъпи.
На никой няма да му е прелестно през няколко месеца да влага в покупка на нов аксесоар за кухнята.
А също така здравето е по-ценно от всичко. Заложете на новаторска стъклена дъска и решете този проблем един път вечно. По-скъпи са от останалите, само че пък си коства!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР