Дъщерята на Симеон Сакскобургготски - княгиня Калина, се нареди в

...
Дъщерята на Симеон Сакскобургготски - княгиня Калина, се нареди в
Коментари Харесай

Княгиня Калина стяга куфарите за Антарктида

Дъщерята на Симеон Сакскобургготски - княгиня Калина, се подреди в редицата на първите известни персони, които към този момент са „ жертва " на новите промени в Наказателния кодекс, влезнали в действие от август. След като катастрофира, до момента в който се пробва да излезе на заден ход със сузукито си от паркинг на хотел в Боровец, дрегерът демонстрира над 1,2 промила алкохол и колата й е конфискувана. По данни на полицията тя е отказала да даде кръвна проба. Така Калина става втората обществена персона след певицата Белослава, която бе хваната да кара подпийнала колата cи на рождения си ден, писа „ Галерия “.

 

Съпругът й — испанският мореплавател и откривател Китин Муньос, я отбрани, като разяснява, че просто е изпила чаша вино и е уплашена от това, че едно от трите й кучета е избягало. Аристократката, която към този момент има българско поданство — единствена от децата на българския монарх, от 2 години живее тук. Тя изкара 12 години в Мароко — родината на брачна половинка й, само че двамата дружно и синът им Симеон-Хасан взеха решение да се открият в България. Княгинята е известна с ексцентричния си жанр и постоянно това е било отбелязвано от медиите в Испания и Европа. Много обича животните и по- лага огромни грижи за трите си кучета, едно от които е каракачанка. Не стана ясно тъкмо кое от тези кучета е избягало в деня на злополуката, само че фамилията й продължава да търси животното. Освен четирикраки, тя отглежда и папагал, който лети свободно из цялата къща. В последните месеци дъщерята на Симеон Сакскобургготски се занимава интензивно с книгата, която приготвя за България. В края на юни беше на брега на Черно море, което е другата й пристрастеност. Тя е посетила Варненския некропол, където се счита, че е намерено най-старото златно богатство в света. Този факт мощно е заинтригувал княгинята, който най-вероятно ще откри доста място в книгата й.

 

Калина е известна със пристрастеността си към българската природа и обичаи. Тя постоянно може да бъде забелязана да прави преходи в Рила, само че обичаната й планина е Родопите. Освен това обожава да върви по манастири, където открива доста забавни истории. Изключително запленена е по фолклора и на всемирски събития нееднократно е била облечена в облекла с фолклорни претекстове и даже с национална носия в по-модерен вид.

Другото с което се занимава настойчиво дружно със брачна половинка си, е подготовката им за пътешестване до Антарктида. Двамата трябваше да заминат при започване на годината с първия български боен научно- проучвателен транспортен съд „ Св.св. Кирил и Методий ", само че професор Христо Пимпирев, шефът на Българския антарктически институт, бе опериран единствено няколко дни по-рано, по тази причина те отложиха пътуването за следващата година, с цел да бъдат дружно с него по време на експедицията.

Калина е петото и минимум дете на Симеон Сакскобургготски и кралица Маргарита, родена е в Мадрид и е приключила история на изкуството в Лондон. Наскоро през месец юни тази година международни медии оповестиха, че е станала първата принцеса, член на влиятелния The Explorers Club. Става въпрос за организация, основана през 1904 година в Ню Йорк, като място за срещи на откриватели и учени, член, на която е и нейният брачен партньор Китин Муньос. 3а да получи достъп до „ Клуба на откривателите ", принцеса Калина е разчитала на поддръжката на астронавта Ричард Гериът и брачната половинка му Летисия, която е консултант по защитата на американския президент Джо Байдън и също така е сътрудник на предприемача милиардер Илон Мъск.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР